Κοροναϊός : Και φοιτητές ιατρικής στη μάχη ανίχνευσης του ιού
Τη δυνατότητα συμμετοχής και φοιτητών ιατρικής σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κοροναϊού προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης
Τη δυνατότητα συμμετοχής και φοιτητών ιατρικής σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κοροναϊού προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Με την προτεινόμενη διάταξη, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κοροναϊού, θα είναι δυνατό οι δειγματοληψίες μέσω ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, καθώς και οι λοιπές εξετάσεις για την ανίχνευσή του, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με ευθύνη και εποπτεία των Ειδικών Κλιμακίων και των Εξωτερικών Μονάδων του ΕΟΔΥ, να πραγματοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή φοιτητών της Ιατρικής Σχολής που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος φοίτησής τους, έχοντας ταυτόχρονα εξεταστεί επιτυχώς σε τουλάχιστον 24 υποχρεωτικά μαθήματα.
Οι απασχολούμενοι για το σκοπό αυτό φοιτητές ιατρικής, εντάσσονται στο πρόγραμμα δειγματοληψιών των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ και επιβλέπονται από τους υπεύθυνους έργων.
- Έμμα Καρυωτάκη: Σε δίκη παραπέμπεται και η συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ
- Γιώργος Μπότας: Κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»
- «Απέτυχε» το πρόγραμμα καθαρισμού του Έβερεστ – Η κορυφή του κόσμου έγινε χωματερή
- Ο βοηθός του Ομπράντοβιτς τα έβαλε με την Παρτιζάν: «Ξαφνικά βρήκε χρήματα για έναν παίκτη όπως ο Πέιν»
- Σοκ στην Ιταλία μετά τον θάνατο μητέρας και κόρης από τροφική δηλητηρίαση – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τράπεζες: Αλλαγές στις συναλλαγές λόγω Πρωτοχρονιάς
