Κοροναϊός : Και φοιτητές ιατρικής στη μάχη ανίχνευσης του ιού
Τη δυνατότητα συμμετοχής και φοιτητών ιατρικής σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κοροναϊού προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης
Τη δυνατότητα συμμετοχής και φοιτητών ιατρικής σε εξετάσεις για την ανίχνευση του κοροναϊού προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Με την προτεινόμενη διάταξη, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κοροναϊού, θα είναι δυνατό οι δειγματοληψίες μέσω ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, καθώς και οι λοιπές εξετάσεις για την ανίχνευσή του, οι οποίες λαμβάνουν χώρα με ευθύνη και εποπτεία των Ειδικών Κλιμακίων και των Εξωτερικών Μονάδων του ΕΟΔΥ, να πραγματοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή φοιτητών της Ιατρικής Σχολής που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος φοίτησής τους, έχοντας ταυτόχρονα εξεταστεί επιτυχώς σε τουλάχιστον 24 υποχρεωτικά μαθήματα.
Οι απασχολούμενοι για το σκοπό αυτό φοιτητές ιατρικής, εντάσσονται στο πρόγραμμα δειγματοληψιών των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ και επιβλέπονται από τους υπεύθυνους έργων.
- Ο Άλμπερτ Ριέρα δεν… αστειεύεται – «Άργησες; Θα πληρώσεις και θα κάνεις και δουλειές»
- Υποκλοπές: Γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις για την άρση κυρώσεων σε στελέχη της Intellexa
- Πώς αλλάζει ο χάρτης στην απασχόληση: To 1,9% των επιχειρήσεων απασχολεί το 50% των μισθωτών
- Απατεώνες απέσπασαν από 14χρονη χρυσές λίρες και κοσμήματα – Προσποιήθηκαν τους λογιστές
- Η σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου – Ο Αλ Καπόνε στην πιο διαβόητη μαζική δολοφονία στην ιστορία των γκάνγκστερ
- Ο Λευκός Οίκος έκανε τον Μαδούρο και τη Γροιλανδία… κάρτες για τον Άγιο Βαλεντίνο




