Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: Θέατρο Σκιών: «Ο Καραγκιόζης Πειρατής στην Καραϊβική», Βέφα Αλεξιάδου, Mommy & Daddy & ΟΚ!

Το Θέατρο Σκιών των Κώστα και Θανάση Σπυρόπουλου σε μια μοναδική παράσταση στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

«Ο Καραγκιόζης Πειρατής στην Καραϊβική»

Ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, σαν άλλος Τζακ Σπάροου, φτάνει στην Καραϊβική, έρχεται αντιμέτωπος με πειρατές και κουρσάρους, μπλέκει σε περιπέτειες και αναλαμβάνει δράση για να προστατέψει την κόρη του γερο-Ουρέλιου!

Σε DVD, που συνοδεύεται από μία ειδική έκδοση για τα μυστικά του Κουκλοθέατρου. Ο Φασουλής και οι μαριονέτες. Η ιστορία τους, τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και πώς φτιάχνεται η σκηνή, πώς κατασκευάζονται και πώς κινούνται οι κούκλες.

Σε καλαίσθητη κασετίνα, με την υπογραφή της οικογένειας Σπυρόπουλου.

Το έργο:

Η περιπέτεια του λαϊκού μας ήρωα αυτή τη φορά, αρχίζει με τον Καραγκιόζη μας σε ρόλο ενός παλικαρά, τον οποίο σύστησε ο φίλος του, ο Χατζηαβάτης στον γέρο-Ουρέλιο, για να προσέχει την κόρη του που κινδυνεύει από έναν κακό Πειρατή, τον Κοκκινογένη!

Ο Πειρατής όταν ήταν μικρός, δούλευε στα χωράφια του γέρου- Ουρέλιου, σαν επιστάτης. Από τότε αγάπησε τη μικρή Μαργαρίτα και ήθελε να την παντρευτεί. Ο πατέρας της, όμως, ήθελε μία καλύτερη τύχη για την κόρη του κι έτσι αποφάσισε να τον διώξει και απ’ τη δουλειά και από το χωριό.

Έπειτα από τον διωγμό του, έγινε πειρατής και μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε για να διεκδικήσει τη Μαργαρίτα, όπου μαζί με τους υπόλοιπους πειρατές θα τον δούμε αντιμέτωπο με τον Καραγκιόζη…!

Η συνέχεια επί σκηνής από τον Κώστα Σπυρόπουλο!

Κώστας Σπυρόπουλος

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, γιος του Θανάση Σπυρόπουλου, γεννήθηκε στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, το 1985. Είναι πτυχιούχος ΙΕΚ Πληροφορικής. Σπούδασε επίσης σε δραματική σχολή και παράλληλα έκανε μαθήματα ορθοφωνίας και σκηνογραφίας. Μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του, τον καταξιωμένο καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλο, που τον δίδαξε την τέχνη του Θεάτρου Σκιών σε όλα τα επίπεδα (ζωγραφική, σκάλισμα κ.λπ.). Το 2012 συμμετείχε στο Μεγάλο Φεστιβάλ της Σλοβενίας παρουσιάζοντας την ελληνική τέχνη του Καραγκιόζη. Τον Μάιο του 2012 έκανε την πρώτη του έκθεση φιγούρας στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Παιδικό Μουσείο της Κύπρου, με 350 διαφορετικές φιγούρες και 50 ρεκλάμες. Την ίδια περίοδο έδωσε και 5 παραστάσεις στη Λευκωσία. Το 2013 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μάνθου Αθηναίου, στο Άλσος Ν. Σμύρνης. Επίσης συμμετείχε: το 2014 στο 1ο Φεστιβάλ του Πανευρωπαϊκού Σωματείου, το 2017 στο Φεστιβάλ Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών στη Ν. Ιωνία Αττικής, το 2018 στο Φεστιβάλ «Σπαθάρεια», στο Μαρούσι Αττικής και τέλος το 2019, στο φεστιβάλ που οργανώθηκε προς τιμήν του πατέρα και δασκάλου του Θανάση Σπυρόπουλου, στο θέατρο Άλσους στο Γαλάτσι.

Είχε την τύχη να γνωρίσει και να συμμετάσχει ως βοηθός σε παραστάσεις αρκετών καταξιωμένων καραγκιοζοπαιχτών.

Το 2018, παρουσίασε το Σύγχρονο Θέατρο Σκιών «Του μπερντέ τα παραμύθια» στο θέα­τρο Χυτήριο. Μια διαφορετική παράσταση, όπου το παραμύθι ενώνεται με το Θέατρο Σκιών, με σύγχρονες φιγούρες που κινούν δάχτυλα, ανοιγοκλείνουν μάτια και στόμα. Είχε την τιμή να συνεργαστεί με γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές, οι οποίοι έδωσαν τις φωνές τους για τις ανάγκες της παράστασης.

Συνεχίζει να παρουσιάζει τη δουλειά του στα δύο μόνιμα θέα­τρά του και θεωρείται ένας από τους καλύτερους νέους καραγκιοζοπαίχτες.

Το 2019 συνεργάστηκε με τη σπουδαία ηθοποιό και συγγραφέα, Ξένια Καλογεροπούλου, και τον Θανάση Σπυρόπουλο, στην παράσταση «Η Ιστορία του Καραγκιόζη», που παίζεται στα σχολεία. Σήμερα, παίζει παραστάσεις σε σχολεία, σε εκδηλώσεις και σε θέατρα με μεγάλη επιτυχία. Είναι αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Σωματείου Θεά­τρου Σκιών, με σκοπό τη διάδοση και τη διάσωση της τέχνης του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο