Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό το άνετο διαμέρισμα στην Ρώμη μοιάζει με ροκ εν ρολ γκαλερί

Αυτό το άνετο διαμέρισμα στην Ρώμη μοιάζει με ροκ εν ρολ γκαλερί

Αυτό που λέμε "σπιταρώνα" διαμορφώθηκε με μεράκι και φαντασία από μια διάσημη Ιταλίδα ξενοδόχο που κατοικεί εκεί με τον έφηβο γιο της

Η 44χρονη Marie-Louise Sciò ανήκει σε μια οικογένεια Ιταλών ξενοδοχών, αλλά το δικό της διαμέρισμα είναι το μέρος εκείνο όπο στ’ αλήθεια θα θέλαμε να ζήσουμε έστω για μερικές ημέρες.

Σαν ορχιδέα της Τοσκάνης που αστράφτει μέσα από αποχρώσεις λεμονιού και βιολέτας κατά μήκος της απόκρημνης ακτής του ακρωτηρίου Argentario της Ιταλίας, η ζωή της Marie-Louise Sciò ανθίζει την άνοιξη. Τότε είναι που ξεκινά να προετοιμάζεται για μια πολυάσχολη καλοκαιρινή σεζόν στα τρία ξενοδοχεία της οικογένειάς της, το Mezzatorre στο νησί Ischia, το La Posta Vecchia στο Ladispoli και το Il Pellicano, το θρυλικό θέρετρο που λικνίζεται στους ηφαιστειακούς βράχους πάνω από την παραθαλάσσια πόλη του Porto Ercole.

Από το 2011, η Sciò δεν αποτελεί απλώς την ενσάρκωση του λαμπερού ιταλικού πνεύματος αυτών των ακινήτων, αλλά και του δημιουργικού σκηνοθέτη τους και του C.E.O. Ο πατέρας της, Robert Sciò, αγόρασε το Hotel Il Pellicano το 1979 από την Patricia Graham, μια Αμερικανίδα κληρονόμο, και τον Βρετανό σύζυγό της, Michael, πρώην R.A.F. πιλότο μαχητών, ο οποίος το είχε χτίσει στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ως ιδιωτική βίλα και κλαμπ.

Μετά το πέρας της έντονης θερινής σεζόν στην Τοσκάνη, η Scio κατευθύνεται στη Ρώμη, όπου μπορεί να επαναφορτίσει τις μπαταρίες της. Η δουλειά συνεχίζεται, φυσικά: Εκτός από τον προγραμματισμό της επερχόμενης σεζόν στο Il Pellicano και το Mezzatorre, και τη διοίκηση της La Posta Vecchia, έχει την Issimo, τη νέα ιστοσελίδα lifestyle που εστιάζει στην ιταλική μόδα, την γαστρονομία και το design. Ακόμα, απολαμβάνει τον χρόνο της στη Ρώμη, μακριά από την παραλία. «Είναι ωραίο να μπορώ να βρω χρόνο για τον εαυτό μου», λέει.

Ένας χώρος γεμάτος ροκ θηλυκότητα

Ζει σε ένα υπέροχο διαμέρισμα μαζί με τον 18χρονο γιο της, Umberto-μετακόμισαν εκεί σχετικά πρόσφατα. Το ύφος του είναι εντελώς διαφορετικό από το διαμέρισμα που νοίκιαζε τα προηγούμενα οκτώ χρόνια-μια άνετη σοφίτα σε ένα κτίριο της δεκαετίας του 1950 στο Monteverde, λίγο έξω από την πολυσύχναστη γειτονιά του Τραστέβερε.

Πριν από μερικά χρόνια, απέκτησε την ξαφνική λαχτάρα να ζήσει πιο κοντά στον ποταμό Τίβερη και σε ένα πιο κεντρικό τμήμα της πόλης. Η Sciò, που σπούδασε τέχνη και αρχιτεκτονική στην Σχολή Σχεδιασμού του Ρόουντ Άιλαντ, ήθελε να δημιουργήσει ένα μέρος οπτικών αντιφάσεων, ένα σπίτι όπου μπορούσε να έχει λογική η αντίθεση ανάμεσα στα έπιπλα της δεκαετίας του ’70, σε μια ποπ αρτ παλέτα και τις  κλασικές γραμμές ενός αρχαίου κτηρίου.

Το νέο διαμέρισμά της βρίσκεται σε ένα κτήριο το οποίο χτίστηκε ως μαυσωλείο γύρω στο 130 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό. Το κτήριο διατηρεί πολλές από τις πρωτότυπες λεπτομέρειες του, συμπεριλαμβανομένων οροφών με βαμμένες επιφάνειες  και περίτεχνα παρκέ δάπεδα. Όμως, μέσα εκεί, η Sciò κατόρθωσε να δημιουργήσει μια μοντέρνα, καλαίσθητη και άνετη φωλιά.

Βιβλία, δίσκοι, τέχνη παντού.

‘Επιπλα σχεδιαστών, άλλα μαζεμένα από τον δρόμο και αναπαλαιωμένα, τοποθετημένα σε στρατηγικές θέσεις, με μοντέρνα λογική και αναπάντεχες συνθέσεις, δημιουργούν έναν χώρο άξιο να τον ζήσει κανείς.

Στον τοίχο πίσω από ένα μακρύ ξύλινο τραπέζι φαγητού Rimadesio με εντυπωσιακές καρέκλες Gio Ponti 969, η ξενοδοχός κρέμασε μερικούς από τους πίνακες της, καθώς και μερικές αγαπημένες φωτογραφίες από την συλλογή της.

Το φυσικό φως τονίζει τις υπέροχες γραμμές και τα χρώματα των αντικειμένων και των επίπλων

Κάπως πιο ρουστίκ η λογική της κρεβατοκάμαρας-αλλά ρίξτε μια ματιά στο ταβάνι!

Η αγάπη για τη μουσική, στην πραγματικότητα, δημιουγεί μεγάλο μέρος της αισθητικής της Ιταλίδα επιχειρηματία. Εκτός από τα άλλα καθήκοντά της στα ξενοδοχεία, άλλωστε, είναι εκείνη που προγραμματίζει τα εκλεκτικά soundtrack τους. Τον φετινό χειμώνα της καραντίνας εμβάθυνε, αρκετά, όπως λέει στην ιταλική ποπ της δεκαετίας του ’70.

Η απομόνωση αναζωογόνησε τη σχέση της με την πόλη. Από το φθινόπωρο, περιπλανήθηκε στα στενά δρομάκια και τα γεμάτα ενέγρεια αρχαία ερείπια, που παραμλενουν άδεια από ορδές τουριστών.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024