Οι αρχιτέκτονες του στούντιο Abiboo οραματίστηκαν τον πρώτο αυτόνομο οικισμό στον Άρη.

Χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά, η φανταστική πόλη Nüwa σχεδιάστηκε για να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και να παράγει την τροφή που χρειάζονται οι κάτοικοί της.

Ο κάθετος οικισμός, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 250.000 ανθρώπους, θα είναι «χωμένος» στην κάθετη πλαγιά και μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας υλικά που είναι διαθέσιμα στον Άρη.

Ο ιδρυτής του Abiboo, Alfredo Munoz πιστεύει ότι η οικοδόμηση ενός μόνιμου, μεγάλης κλίμακας οικισμού στον Άρη θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτόν τον αιώνα ενώ υποστηρίζει πως ο πλανήτης ίσως να προσφέρεται περισσότερο για εγκατάσταση σε σχέση με τη Σελήνη.

«Μόνιμοι και αυτόνομοι οικισμοί στη Σελήνη είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω της έλλειψης νερού και σημαντικών μεταλλικών στοιχείων. Ο Άρης από την άλλη πλευρά προσφέρει τους απαραίτητους πόρους για τη δημιουργία ενός πλήρως βιώσιμου οικισμού» αναφέρει ο αρχιτέκτονας.

Η πόλη, το σχέδιο για την οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα SONet, είναι χτισμένη σε έναν γκρεμό ενός χιλιομέτρου για να προστατεύει τους κατοίκους από την ακτινοβολία.

«Η Nüwa επιλύει όλα τα βασικά προβλήματα της διαβίωσης στον Άρη, έχει ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και χρησιμοποιεί μόνο υλικά που βρίσκονται ήδη στον Άρη», δήλωσε ο Munoz.

«Είναι μια βιώσιμη και αυτάρκης πόλη με ισχυρή ταυτότητα και αίσθηση του ανήκειν. Η Nüwa σχεδιάστηκε ως η μελλοντική πρωτεύουσα του Άρη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο