Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη πόλη στον Άρη, όπως τη φαντάστηκαν οι αρχιτέκτονες του στούντιο Abiboo

Η πρώτη πόλη στον Άρη, όπως τη φαντάστηκαν οι αρχιτέκτονες του στούντιο Abiboo

Η «μελλοντική πρωτεύουσα του Άρη», σπίτι για 250.000 ανθρώπους.

Οι αρχιτέκτονες του στούντιο Abiboo οραματίστηκαν τον πρώτο αυτόνομο οικισμό στον Άρη.

Χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά, η φανταστική πόλη Nüwa σχεδιάστηκε για να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και να παράγει την τροφή που χρειάζονται οι κάτοικοί της.

Ο κάθετος οικισμός, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 250.000 ανθρώπους, θα είναι «χωμένος» στην κάθετη πλαγιά και μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας υλικά που είναι διαθέσιμα στον Άρη.

Ο ιδρυτής του Abiboo, Alfredo Munoz πιστεύει ότι η οικοδόμηση ενός μόνιμου, μεγάλης κλίμακας οικισμού στον Άρη θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτόν τον αιώνα ενώ υποστηρίζει πως ο πλανήτης ίσως να προσφέρεται περισσότερο για εγκατάσταση σε σχέση με τη Σελήνη.

«Μόνιμοι και αυτόνομοι οικισμοί στη Σελήνη είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω της έλλειψης νερού και σημαντικών μεταλλικών στοιχείων. Ο Άρης από την άλλη πλευρά προσφέρει τους απαραίτητους πόρους για τη δημιουργία ενός πλήρως βιώσιμου οικισμού» αναφέρει ο αρχιτέκτονας.

Η πόλη, το σχέδιο για την οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα SONet, είναι χτισμένη σε έναν γκρεμό ενός χιλιομέτρου για να προστατεύει τους κατοίκους από την ακτινοβολία.

«Η Nüwa επιλύει όλα τα βασικά προβλήματα της διαβίωσης στον Άρη, έχει ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και χρησιμοποιεί μόνο υλικά που βρίσκονται ήδη στον Άρη», δήλωσε ο Munoz.

«Είναι μια βιώσιμη και αυτάρκης πόλη με ισχυρή ταυτότητα και αίσθηση του ανήκειν. Η Nüwa σχεδιάστηκε ως η μελλοντική πρωτεύουσα του Άρη».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024