Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός : Μουδιασμένη η ζήτηση σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων

Τουρισμός : Μουδιασμένη η ζήτηση σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων

Ο τουρισμός ξεκινά και επίσημα πάντως στις 14 Μαΐου και έτσι οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες σε όλη την χώρα ετοιμάζουν δελεαστικές προτάσεις για ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες. Το MEGA μίλησε με τουριστικούς πράκτορες σε δημοφιλής προορισμούς

Ο τουρισμός ξεκινά και επίσημα πάντως στις 14 Μαΐου και έτσι οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες σε όλη την χώρα ετοιμάζουν δελεαστικές προτάσεις για ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες. Το MEGA μίλησε με τουριστικούς πράκτορες σε δημοφιλής προορισμούς.

Η Ελλάδα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με την εξέλιξη της πανδημίας, θα ανοίξει τα σύνορά της στις 14 Μαΐου, προκειμένου να υποδεχθεί τουρίστες από όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως λένε ξενοδόχοι στο MEGA, οι κρατήσεις μέχρι τώρα, ακόμη και στα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας μας, δεν είναι ικανοποιητικές.

«Οι κρατήσεις πληθαίνουν από τις 15 Ιουνίου και μετά, με μεγαλύτερη κινητικότητα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αγορά από Ισραήλ, Αγγλία. Σε αναμονή για Ευρώπη και Αμερική».

Για τον μήνα Μάιο, η πληρότητα ξενοδοχείων σε Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο φτάνει μόλις στο 5%.

Μουδιασμένη η ζήτηση

Σε σχέση με τη σεζόν του 2019, στην προ κοροναϊού εποχή, οι κρατήσεις για τη θερινή περίοδο –λίγο πριν το Πάσχα– άγγιζαν το 80%, ενώ τώρα το 30%.

Σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Πάρος και η Νάξος τα ξενοδοχεία που δεν έχουν ικανοποιητική πληρότητα, υπάρχουν σκέψεις να συγχωνεύονται με άλλα.

«Κάποια ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν, θα συγχωνεύονται με άλλα που έχουν μεγαλύτερη πληρότητα, για να βγαίνουν τα λειτουργικά έξοδα».

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου έχουν προσαρμοστεί με τα πρωτόκολλα του κορωνοϊού και τους κανόνες στον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων.

«Η μόνη διαφορά είναι τα πλέξι γκλας στις εισόδους, αντισηπτικά, μάσκες, μεταφορά πελατών μέχρι 3 άτομα στα οχήματα, τσεκ ιν και τσεκ άουτ μόνο ηλεκτρονικά από πριν».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις τουριστικές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ρωσίας, καθώς πρόκειται για κράτη με μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών.

Από σήμερα ξεκίνησε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. 189 τουρίστες έφτασαν στην Ρόδο, συμμετέχοντας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Οι Ολλανδοί που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα είναι άτομα διαφόρων ηλικιών θα έχουν μαζί τους δύο συνοδούς. Όλοι τους έχουν κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα τρεις ημέρες πριν ταξιδέψουν ενώ κατά την ημέρα της αναχώρησης τους υποβλήθηκαν σε rapid test. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν.

Την ίδια φυσικά ακολούθησαν και όλοι όσοι βρέθηκαν μέσα στο ίδιο αεροπλάνο. Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου για μια βδομάδα που θα τους φιλοξενήσει ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια events για την ψυχαγωγία. Τονίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν πελάτες στο ξενοδοχείο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024