Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Καραϊβάζ : Περιπλέκεται η εξιχνίαση της δολοφονίας - Είναι τελικά από το εξωτερικό οι δράστες;

Γιώργος Καραϊβάζ : Περιπλέκεται η εξιχνίαση της δολοφονίας – Είναι τελικά από το εξωτερικό οι δράστες;

Προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και όλοι οι συνάδελφοί του του αστυνομικού ρεπορτάζ ψάχνουν ποιοι είναι οι δράστες της φρικτής αυτής πράξης, οι οποίοι στη συνέχεια ίσως τους οδηγήσουν στους ηθικούς αυτουργούς

Προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών αλλά και όλοι οι συνάδελφοί του του αστυνομικού ρεπορτάζ ψάχνουν ποιοι είναι οι δράστες της φρικτής αυτής πράξης, οι οποίοι στη συνέχεια ίσως τους οδηγήσουν στους ηθικούς αυτουργούς.

Κάθε ώρα που περνάει και συνεχίζονται οι έρευνες, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει πλέον δεκάδες κλήσεις πολιτών, οι οποίοι φέρονται να έχουν δει το μηχανάκι των εκτελεστών. Την ίδια στιγμή από «κόσκινο» περνούν οι λίστες με τα δηλωμένα κλεμμένα μηχανάκια, αλλά και όσα έχουν βρεθεί καμένα από την Παρασκευή.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην περιοχή, πιθανά βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όπως επίσης και καταστήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1 το καρτέρι θανάτου στον δημοσιογράφο είχε στηθεί τουλάχιστον 16 λεπτά πριν την εκτέλεση, όπως προκύπτει από τα βίντεο στις κάμερες της περιοχής.

Οι δράστες περνούν από το σημείο με απόλυτη ψυχραιμία, παρά το γεγονός ότι έχουν διασταυρωθεί με περιπολικό λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι όσο προχωρούν οι έρευνες η υπόθεση δείχνει να περιπλέκεται, αφού το σενάριο οι δράστες να είναι από το εξωτερικό δείχνει να απομακρύνεται. Την ίδια στιγμή, η σφαίρα στο κινητό του δημοσιογράφου δυσκολεύει τις έρευνες.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Όσον αφορά στα βίντεο, ένα νέο ντοκουμέντο έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Πρόκειται για βίντεο που δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ 10 λεπτά μετά την επίθεση να ερευνούν την περιοχή.

Είναι τελικά από το εξωτερικό οι δράστες;

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία εικάζεται ότι στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μπορεί να συμμετείχαν και άλλα άτομα και όχι με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Αυτό που αναζητούν είναι η μηχανή και τα χαρακτηριστικά της η οποία μπορεί να έχει πεταχτεί ή και να έχει καταστραφεί.

Οι δράστες της δολοφονίας ενδέχεται να έχουν έρθει από το εξωτερικό. Όμως, σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτό είναι υπό εξέταση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι δύσκολο να έχουν έρθει από το εξωτερικό, αφού γίνονται έλεγχοι στα σύνορα της χώρας λόγω κοροναϊού και όποιος μπαίνει ή βγαίνει από την χώρα καταγράφεται.

Δείτε τους λόγους για τους οποίους οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για έλληνες δράστες:

Στην σύσκεψη που έγινε αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τονίστηκε για ακόμα μια φορά ότι θα τους δοθούν ό,τι χρειαστούν για να μπορέσουν να διαλευκάνουν τη συγκεκριμένη άγρια δολοφονία.

Σφαίρα στο κινητό του δυσκολεύει την έρευνα

Σημειώνεται ότι αυτό που έκανε εντύπωση στις αρχές είναι πως το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ βρέθηκε κατεστραμμένο από σφαίρα.

Τα κομμάτια που έχουν περισυλλέγει, μεταφέρθηκαν απ’ την πρώτη στιγμή στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για να μπορέσουν οι ειδικοί επιστήμονες να κάνουν ανάκτηση των δεδομένων που ήταν αποθηκευμένα.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να εξασφαλιστεί πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού για να αντληθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, ωστόσο το κατεστραμμένο κινητό δυσκολεύει την έρευνα.

Η εύκολη υπόθεση φαίνεται για την ώρα να είναι μόνο η «διατήρηση» των κλήσεων και των SMS, που ωστόσο έτσι κι αλλιώς για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα εξακολουθούν να αποθηκεύονται στην κάρτα SIM ή στη μνήμη του τηλεφώνου (ανάλογα με το μοντέλο και τις ρυθμίσεις του χρήστη).

Το επίμαχο κομμάτι όμως είναι οι τυχόν εικόνες και τα video που ενδεχομένως ο αστυνομικός ρεπόρτερ να φυλούσε ως κόρη οφθαλμού και ως ένα «ευαίσθητο κομμάτι» των όσων γνώριζε και για ποινικές κυρίως υποθέσεις που είχαν ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Και εδώ παρατηρούνται αντικειμενικές δυσκολίες αφού η βλάβη που προκάλεσε η βολίδα  κάνει προς το παρόν εντελώς απρόσιτη την πρόσβαση.

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στα δημοσιεύματά του

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία ΕΛ.ΑΣ και επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, σημείωσε ότι οι έρευνες των Αρχών για το σκούτερ, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, μάλλον θα είναι άκαρπες.

«Θέλω να πιστεύω και μακάρι να διαψευστώ ότι δε θα βρουν στον χώρο όχημα όπως ψάχνουν. Εκτιμώ ότι είχαν ομάδα υποστήριξης, όχημα διαφυγής στο οποίο φόρτωσαν το σκούτερ».

Ο κ. Κατερινόπουλος σημείωσε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες είναι Έλληνες, οι οποίοι είχαν οργανώσει πολύ καλά το σχέδιο της δολοφονίας του δημοσιογράφου και θέλησαν να εξαφανίσουν κάθε πιθανό ίχνος που θα οδηγούσε στη σύλληψή τους γι’ αυτό και πήραν μαζί τους το σκούτερ που χρησιμοποίησαν.

«Το πήραν μαζί τους για να διασφαλίσουν τα τυχόν ίχνη που άφησαν σε αυτό, αυτή είναι η εκτίμησή μου».

Ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε ότι οι έρευνες των Αρχών θα πρέπει να εστιάσουν στα δημοσιεύματα του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς «εκεί μέσα θα υπάρχουν ενδείξεις που θα γίνουν αποδείξεις».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024