Την μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης προκήρυξης 2018 μέτρου 4.1.1 από το ΠΑΑ ζητά με υπόμνημα η συντονιστική επιτροπή αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο υπόμνημα οι αγρότες επισημαίνουν ότι στο σχετικό τους αίτημα έχουν εισπράξει ήδη αρνητικές απαντήσεις, όμως παρόλα αυτά επιμένουν ότι «πρέπει να μεταφερθούν όλα τα κονδύλια από τα 3 εναπομείναν προγράμματα από το απερχόμενο ΠΑΑ, τα οποία φτάνουν να καλύψουν όλους τους επιλαχόντες» και ζητούν να μην προκηρυχτούν αυτά τα 3 προγράμματα και τα κονδύλια να μεταφερθούν στους επιλαχόντες.

Υπενθυμίζεται στο υπόμνημα ότι οι επιλαχόντες αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες όπως βοοτρόφοι, φυτά μεγάλης καλλιέργειας, αλλά και πολλοί νέοι αγρότες (ποσοστό που εκτιμάται στο 25%) των τελευταίων 2  προκηρύξεων.

Η συντονιστική επιτροπή προτείνει από το υπάρχων ΠΑΑ μεταφορά των  χρημάτων σύνολο 150 εκ. ευρώ και παραπάνω από τα 3 μέτρα: από τα 4,1.2 αρδευτικά 40  εκ. ευρώ, από μέτρο 16 Συνεργασία 30 εκ. ευρώ, από μέτρο 2,1 γεωργικών συμβούλων 80 εκ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο