Κυπριακό : Συνάντηση Αναστασιάδη – Λούτ ενόψει της Πενταμερούς
Η κ. Λουτ θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη συναίνεση των πλευρών ότι από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη θα συμφωνηθεί ένα κείμενο το οποίο στο ελάχιστο θα διασφαλίζει τη συνέχιση της προσπάθειας στο Κυπριακό.
Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ για συναντήσεις ενόψει της άτυπης Πεντραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.
Η Λουτ θα συναντηθεί στις 09.30 το πρωί της Κυριακής (11/04) στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Στις 14: 30 το απόγευμα θα συναντήσει τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, πριν αναχωρήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η κ. Λουτ θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη συναίνεση των πλευρών ότι από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη θα συμφωνηθεί ένα κείμενο το οποίο στο ελάχιστο θα διασφαλίζει τη συνέχιση της προσπάθειας στο Κυπριακό.
Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς από τις 27 ως τις 29 Απριλίου έχει ήδη σταλεί στους συμμετέχοντες από την κ. Λουτ. Ξεκινά, σύμφωνα με το sigmalive, με δείπνο που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας στις αντιπροσωπείες και την επόμενη μέρα με την άτυπη διάσκεψη. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις και ξανά διάσκεψη.
Σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξέφρασε εκ νέου την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα της δικής μας πλευράς να μεταβεί στη Γενεύη για να διαπραγματευτεί αυτό που προβλέπουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σε παρατήρηση ότι τα Ηνωμένα Έθνη θέτουν χαμηλά τον πήχη σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη ο Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη Λουτ γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πενταμερή και ότι το πού είναι o πήχης «θα εξαρτηθεί από το πού και πώς θα τοποθετηθεί η Τουρκία».
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
- Απίστευτο: Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για να συλλάβει τα γαλάζια μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
- Γαλλία – Μαρόκο: Οι ενδεκάδες του πρώτου προημιτελικού του Μουντιάλ (pic)
- Το «τραβάνε» κι άλλο οι Παραγουανοί με τον Εμπαπέ: Έκαψαν ανδρείκελο του Γάλλου φορ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
































































![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442