Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο τώρα, για να μην έχουμε κι άλλες εκατόμβες νεκρών

Εμβόλιο τώρα, για να μην έχουμε κι άλλες εκατόμβες νεκρών

Κανείς δεν γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια για τον κοροναϊό. Ούτε και μπορεί να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα εμβόλια. Είναι, όμως, η μόνη λύση για να μην πεθάνουν χιλιάδες άλλοι

Πρωί μιας καθημερινής σε ένα νοσοκομείο, από εκείνα που ο πόνος περισσεύει, γίνεται χαμός από κόσμο. Ουρές για να μπεις στα εξωτερικά ιατρεία, ο κόσμος περιμένει με υπομονή, άλλοτε αγανακτεί.

Η ασφάλεια με δυσκολία προσπαθεί να βάλει τάξη, σιγά – σιγά η κατάσταση εξομαλύνεται.

Ενας γιατρός συνομιλεί με ασθενείς, ηλικιωμένους, οι οποίοι φορούν τις μάσκες τους αλλά βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Χωρίς τήρηση αποστάσεων αλλά και με χαλαρές μάσκες για να μιλάνε με άνεση.

«Μα κάναμε το εμβόλιο», λέει στον γιατρό ένας από αυτούς για να απαντήσει ο γιατρός: «Το εμβόλιο δεν το κάνουμε για να μην κολλήσουμε, το κάνουμε για να μην πεθάνουμε. Για να μην καταλήξουμε στις εντατικές, για να μην πεθάνουμε μόνοι μας, για να μην μας κλαίνε οι δικοί μας».

Μια μεγάλη αλήθεια που θα πρέπει να την ακούσουν όλοι και να καταλάβουν τη σημασία του εμβολίου, γιατί πρέπει να το κάνουν και γιατί πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται, ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Τώρα που οι ανόητοι αρνητές του κοροναϊού έχουν σχεδόν εξαφανιστεί έχει έρθει η ώρα να πειστούν και οι αντιδραστικοί του εμβολιασμού.

Κι όσο κι αν υπάρχουν κίνδυνοι από παρενέργειες κάποιων ή όλων των εμβολίων, η μοναδική λύση που προσφέρει τώρα η επιστήμη είναι ο εμβολιασμός.

Ναι, υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα. Κάποιοι θα βγάλουν τρελά λεφτά με τα εμβόλια.

Ναι, δεν γνωρίζει κανείς, ούτε και οι επιστήμονες, την απόλυτη αλήθεια τόσο για τον ιό όσο και για τον τρόπο που θα τον νικήσουμε.

Όμως, ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη διέξοδος. Η μόνη ελπίδα να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, στους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό, σ’ αυτούς που ενδεχομένως θα χρειαστούν να πάνε στο νοσοκομείο, που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν για μήνες ή και να διασωληνωθούν.

Γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Κι ευτυχώς την άποψη αυτοί «επικοινωνούν» και προβεβλημένοι πολίτες.

Από τον πρωθυπουργό, που κάνει έκκληση στους ηλικιωμένους, μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έναν σοβαρό άνθρωπο που δεν πέφτει στην παγίδα ψεκασμένων αρνητών ιερωμένων.

Κι από τον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε το εμβόλιο, μέχρι τον σοβαρό και σεμνό Νίκο Φίλη που είχε το θάρρος να γράψει ότι έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και δεν το μετάνιωσε γιατί ακριβώς αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ελπίδα για όλους.

Σε αντίθεση με τους λαϊκιστές όλων των κομμάτων που βολεύονται με φαντασιώσεις, σενάρια συνωμοσίας και ψεκασμένες θεωρίες, αυτό που προέχει τώρα είναι να σωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Λάθη έχουν γίνει και θα έρθει η ώρα του καταλογισμού και της τιμωρίας, αν θέλουμε να είμαστε κράτος δικαίου.

Όμως, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο παρά μόνο το εμβόλιο, μακάρι να έρθει σύντομα και το φάρμακο κατά του κοροναϊού.

Ας σπεύσουν, λοιπόν, οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής να εμβολιαστούν. Όχι για να μην κολλήσουν, αλλά γιατί πιθανότατα δεν θα οδηγηθούν στο νοσοκομείο και δεν θα πεθάνουν.

Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλους αχρείαστους νεκρούς. Δεν αντέχει 70 θανάτους την ημέρα, δεν αντέχει να φεύγουν οι γενιές που άντεξαν πολέμους, εμφυλίου, Χούντες, πείνα και δυστυχία και θα πεθάνουν μόνοι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.

Sports in

Άστον Βίλα: Με Μαρτίνες στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (pic)

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ουνάι Έμερι για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024