Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
AstraZeneca : Θα παραδώσει τις μισές δόσεις εμβολίων που προβλέπονταν για αυτήν την εβδομάδα

AstraZeneca : Θα παραδώσει τις μισές δόσεις εμβολίων που προβλέπονταν για αυτήν την εβδομάδα

«Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η μία από τις δύο παρτίδες (του εμβολίου) που ήταν προς παράδοση αυτήν την εβδομάδα χρειαζόταν να ελεγχθεί και θα παραδοθεί σύντομα», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας

Η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca θα καθυστερήσει τα μισά εμβόλιά της για την Covid-19 που προβλεπόταν να παραδοθούν αυτήν την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ένας εκπρόσωπός της.

«Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η μία από τις δύο παρτίδες (του εμβολίου) που ήταν προς παράδοση αυτήν την εβδομάδα χρειαζόταν να ελεγχθεί και θα παραδοθεί σύντομα», εξήγησε.

Στο μήνυμά του, που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία είναι «στη σωστή πορεία» προκειμένου να τηρήσει το πρόγραμμά της, όσον αφορά τις παραδόσεις εμβολίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

1,3 εκατ. δόσεις

Οι εβδομαδιαίες παραδόσεις παρουσιάζουν γενικά μικρές διακυμάνσεις, που εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως από την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, που επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή της, η φαρμακευτική εταιρεία προβλέπει ότι θα παραδώσει 1,3 εκατομμύρια δόσεις στις 27 χώρες μέλη, συν την Ισλανδία και τη Νορβηγία, αντί για 2,6 εκατομμύρια που ήταν το πλάνο της αυτήν την εβδομάδα.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις είναι ένα πρόβλημα που επανέρχεται συχνά και έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των Βρυξελλών και της εταιρείας το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024