Σαρλ Μισέλ για «Sofagate» : Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε
Tη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην 'Αγκυρα, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Ερντογάν, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Tη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην ‘Αγκυρα, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.
Μετά την κατακραυγή και για τη δική του, αδρανή στάση, από το Ευρωκοινοβούλιο, ο Σαρλ Μισέλ, σε μία προσπάθεια να απολογηθεί και να εξηγήσει τη δική του συμπεριφορά, μπροστά στην επιδεικτική αγένεια Ερντογάν, ανέφερε ότι, τη στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τοποθετήθηκαν με βάση το τουρκικό πρωτόκολλο, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συνάντηση προετοιμασίας, ωστόσο, «όχι με οπτικές λεπτομέρειες».
«Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξηγώντας ότι είχε την πεποίθηση πως αντιδρώντας θα δημιουργούνταν «πολύ πιο σοβαρό περιστατικό».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εικόνες «δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης» και προσέθεσε ότι ο ίδιος και η πρόεδρος της Κομισιόν, επί τρεις ώρες συνολικά, προωθούσαν τις ευρωπαϊκές αξίες.
- Επίσημο: Ανέλαβε την Μπαρτσελόνα ο Σέκουλιτς
- Heatwave Halts Deliveries in Athens During Peak Hours
- Κρήτη: Κλειστή και σήμερα η Κνωσός λόγω καύσωνα
- Νέα «επίθεση» μέσω TikTok από το ΚΚΕ – Παφίλης: «Σκέφτηκες ποτέ αν η ψήφος σου πήγε εκεί που την έριξες;»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος – «Όσα συμβαίνουν δεν αντιστοιχούν στις αξίες της Αριστεράς»
- Όρμπαν: Κάλεσε τους υποστηρικτές του να υψώσουν ανάστημα ενάντια στην «τυραννία» του πρωθυπουργού Μαγιάρ



