Σαρλ Μισέλ για «Sofagate» : Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε
Tη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην 'Αγκυρα, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Ερντογάν, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Tη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην ‘Αγκυρα, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.
Μετά την κατακραυγή και για τη δική του, αδρανή στάση, από το Ευρωκοινοβούλιο, ο Σαρλ Μισέλ, σε μία προσπάθεια να απολογηθεί και να εξηγήσει τη δική του συμπεριφορά, μπροστά στην επιδεικτική αγένεια Ερντογάν, ανέφερε ότι, τη στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τοποθετήθηκαν με βάση το τουρκικό πρωτόκολλο, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συνάντηση προετοιμασίας, ωστόσο, «όχι με οπτικές λεπτομέρειες».
«Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξηγώντας ότι είχε την πεποίθηση πως αντιδρώντας θα δημιουργούνταν «πολύ πιο σοβαρό περιστατικό».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εικόνες «δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης» και προσέθεσε ότι ο ίδιος και η πρόεδρος της Κομισιόν, επί τρεις ώρες συνολικά, προωθούσαν τις ευρωπαϊκές αξίες.
- Περού: Η κυβέρνηση Τραμπ χαιρετίζει τη «σημαντική» νίκη της δεξιάς Φουχιμόρι
- Η ιστορική εμφάνιση του Εμπαπέ, τα ρεκόρ και το πάρτι της Γαλλίας κόντρα στη Σουηδία (vids)
- Βενεζουέλα: Υπάρχει «άμεση και κρίσιμη ανάγκη για τρόφιμα, ασφαλές νερό, στέγη και βασικές υπηρεσίες»
- Γερμανία – δημοσκόπηση: Παραμένει πρώτη η ακροδεξιά AfD – Σημαντικότερο θέμα οι συντάξεις
- Γαλλία – Σουηδία 3-0: Πάρτι του Εμπαπέ και των «τρικολόρ» στο Νιου Τζέρσεϊ
- Τα δισ του Τόκιο για την στήριξη του γιεν – Πόσο αποτελεσματικά είναι;



