Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Doom metal : Ακούστε 24/7 σε live μετάδοση την πιο «dark» πλευρά της heavy metal

Doom metal : Ακούστε 24/7 σε live μετάδοση την πιο «dark» πλευρά της heavy metal

Επηρεασμένο από την μουσική των Black Sabbath και εξελίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το Doom metal είναι ακραίο είδος της heavy metal μουσικής, που αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του ’70, επηρεασμένο από την μουσική των Black Sabbath και εξελίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι κιθάρα και το μπάσο είναι συνήθως χαμηλά ρυθμισμένα παίζοντας σε χαμηλές νότες με έντονη παραμόρφωση. Τα πλήκτρα χρησιμοποιούνται στο Doom Metal, αν και τα βασικά όργανα είναι η κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα, με τον ρυθμό να είναι ιδιαίτερα αργός.

Σύμφωνα με το el.wikipedia.org, τα φωνητικά ήταν παραδοσιακά καθαρά, με τους τραγουδιστές του Epic Doom Metal να φτάνουν στο επίπεδο των οπερετικών φωνητικών. Σε μουσικές υποκατηγορίες με τις οποίες σχετίζεται το Doom Metal όπως το Black και το Death Metal, τα φωνητικά είναι ακραία.

Το 1968, δημιουργήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το συγκρότημα Earth, το οποίο ένα χρόνο αργότερα άλλαξε το όνομα του σε Black Sabbath. Το ομώνυμο κομμάτι είναι πιθανόν το πρώτο τραγούδι στην ιστορία του doom metal, με το ριφ του κομματιού να παίζεται σε πέμπτες.

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «Black Sabbath», το οποίο παρά τις μπλουζ και τζαζ επιρροές του, θεωρείται το πρώτο heavy metal άλμπουμ όλων των εποχών.

Live Radio

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024