AstraZeneca : «Απειροελάχιστος ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν με το σκεύασμα», διαβεβαιώνει ο Χρούσος
Ο κ. Χρούσος, είπε επίσης πως ο απειροελάχιστος κίνδυνος των θρομβώσεων, υπάρχει και για τους άλλους τύπους των εμβολίων κατά του κοροναϊού που χρησιμοποιούνται.
Απειροελάχιστος είναι ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, διαβεβαιώνει, το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Χρούσος.
Αναφερόμενος στον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο και τον κίνδυνο θρομβώσεων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σχέση με τα οφέλη του εμβολιασμού.
Όπως εξήγησε, σε όλα τα εμβόλια υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών και ειδικά των θρομβώσεων όπως αναφέρει η βιβλιογραφία. Το ίδιο όμως ισχύει ακόμη και για τα εμβόλια της γρίπης και της ιλαρά.
Συμπλήρωσε δε πως ο απειροελάχιστος κίνδυνος των θρομβώσεων, υπάρχει και για τους άλλους τύπους των εμβολίων κατά του κοροναϊού που χρησιμοποιούνται.
Ο κ. Χρούσος, είπε στον ΑΝΤ1, πως μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει περίπου 300.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας με το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει καταγραφεί μόλις ένα σχετικό περιστατικό.
Άλλωστε τα περιστατικά αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, αρκεί όποιος έχει συμπτώματα να πάει αμέσως σε νοσοκομείο. Εξήγησε δε, πως στατιστικά τις περισσότερες πιθανότητες για τη δημιουργία θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό, έχουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.
- Ιστορικό επίτευγμα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ευρωλίγκα
- Συνενοχή
- Κατρίνης: Ένα drone επιβεβαίωσε ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι
- Αποκλειστικά από τα φυλάκια η προσέλευση στο πρώην Ειρηνοδικείο από Δευτέρα – Η ανακοίνωση
- LIVE: Λίβερπουλ – Τσέλσι
- Ορλάντο Μπλουμ: Μαζί με την Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας σε ένα εκρηκτικό θρίλερ επιβίωσης
- Τι εκτιμούν οι στρατιωτικές αρχές για το πλωτό drone στην Λευκάδα; – Ποιος ήταν ο στόχος και οι χειριστές του
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442