Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη : Το πιο εξωτικό νησί της σύντομα θα είναι Covid-free

Ταϊλάνδη : Το πιο εξωτικό νησί της σύντομα θα είναι Covid-free

Το νησί Πουκέ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό σε μια χώρα που κάθε χρόνο υποδέχεται δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες

Η Ταϊλάνδη ανήκει στις χώρες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Κι έτσι, όπως συνέβη και στην Ελλάδα, η χώρα αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των κατοίκων των τουριστικών περιοχών – και συγκεκριμένα του πλέον δημοφιλούς προορισμού της χώρας, που βλέπει το πρόγραμμα εμβολιασμού του να ξεκινά δυο μήνες πριν την υπόλοιπη χώρα.

Το νησί Πουκέ στοχεύει να εμβολιάσει τουλάχιστον 460.000 άτομα – δηλαδή την πλειοψηφία των κατοίκων του – καθώς προετοιμάζεται για την 1η Ιουλίου, την ημέρα που έχει ανακοινωθεί ότι θα επιτραπεί η προσέλευση των πρώτων εμβολιασμένων τουριστών που δεν θα υποχρεωθούν σε καραντίνα.

Το Πουκέ διαθέτει δικό του διεθνές αεροδρόμιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τον υπόλοιπο πληθυσμό της Ταϊλάνδης.

«Αν μπορέσουμε να παρέχουμε εμβόλια στο 70-80% του νησιού, θα μπορούμε να υποδεχθούμε εμβολιασμένους τουρίστες χωρίς να τους υποχρεώσουμε σε καραντίνα», δήλωσε ο αντικυβερνήτης του Πουκέ, Πιγιαπόνγκ Τσουγουόνγκ, μιλώντας στο Reuters.

Τα πρώτα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα χορηγήθηκαν σε επαγγελματίες υγείας, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ηλικιωμένους.

Ο διεθνής τουρισμός αντιστοιχούσε περίπου στο 11-12% του ΑΕΠ πριν την πανδημία. Φυσικά, η πανδημία είχε συντριπτικές επιπτώσεις και για τον τουρισμό της Ταϊλάνδης, με 1,45 εκατ. θέσεις εργασίας να έχουν χαθεί στη διάρκεια του έτους.

Στη διάρκεια του 2020 τη χώρα επισκέφθηκαν μόλις 6,7 εκατ. τουρίστες, δαπανώντας $11 δισ. Συγκριτικά, το 2019 σχεδόν 40 εκατ. άνθρωποι είχαν επισκεφθεί τη χώρα, ξοδεύοντας εκεί $61 δισ.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως το τρίτο τρίμηνο του 2021 τουλάχιστον 110.000 άτομα θα επισκεφθούν το Πουκέ, αλλά και πως η πρόοδος του εμβολιασμού θα οδηγήσει σε κορύφωση της ζήτησης κατά το τέταρτο τρίμηνο. Μέχρι το τέλος του έτους προσδοκά 6,5 εκατ. επισκέπτες και $11 δισ. εσόδων.

«Είναι μια πρόκληση. Όμως πρόκειται να συμβάλει στο ΑΕΠ σε κάποιο βαθμό», δήλωσε ο Γιουτασάκ Σουπαρσόρν, Επικεφαλής Τουρισμού του Κυβερνήτη της Ταϊλάνδης.

«Δεν περιμένουμε οι τουρίστες να προσέλθουν σε μεγάλα κύματα, όμως ελπίζουμε ότι θα είναι υψηλού επιπέδου επισκέπτες που θα δαπανήσουν μεγάλα ποσά».

Οι επισκέπτες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται, σύμφωνα με τον Γιουτασάκ, να είναι οι πρώτοι που θα φτάσουν στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, η Ταϊλάνδη επιβάλει αυστηρή καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις διεθνείς αφίξεις και έχει καταφέρει έτσι να περιορίσει τα κρούσματα κοροναϊού στα 29.100 από την αρχή της πανδημίας, αλλά και να καταγράψει συνολικά μόλις 95 θανάτους. Ωστόσο, οι περισσότεροι τουρίστες δεν ήταν πρόθυμοι να υποστούν αυτό το πολύτιμο μέτρο.

Τα προγράμματα προσέλκυσης τουριστών που θα παρέμεναν στη χώρα για μεγάλα διαστήματα απέτυχαν, παρά τα δημιουργικά μέτρα που έλαβαν οι αρχές, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα θέρετρα γκολφ ως τόπους καραντίνας.

Οι Μαλδίβες είδαν την πληρότητά τους να εκτινάσσεται γρήγορα στο 70-80%, και ο Σολγκκλόντ Γουονγκτσάι, αναλυτής στη Finansia Syrus πιστεύει ότι αντίστοιχη ανάκαμψη θα μπορούσε να σημειωθεί και στην Ταϊλάνδη.

«Η συσσωρευμένη ζήτηση μπορεί να εκδηλωθεί πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Πιστεύω ότι η Χώρα των Χαμόγελων σύντομα θα αρχίσει να χαμογελά ξανά», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024