Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρδισε τη λευχαιμία και «έκλεισε» θέση για τους Ολυμπιακούς!

Κέρδισε τη λευχαιμία και «έκλεισε» θέση για τους Ολυμπιακούς!

Αφού κατάφερε να κερδίσει τη σημαντικότερη μάχη της ζωής της απέναντι στη λευχαιμία, η Ρικάκο Ικέε εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Λιγότερο από οκτώ μήνες μετά την επιστροφή της στις πισίνες και μετά τη νίκη της στον πόλεμο με τη λευχαιμία, η Ρικάκο Ικέε εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς πρώτευσε στα 100 μέτρα πεταλούδα στο εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης της Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη κολυμβήτρια, η οποία αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα της Ιαπωνίας για μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, διαγνώστηκε με λευχαιμία στις αρχές του 2019, υποβλήθηκε σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες και τελικά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Η Ικέε κάλυψε την απόσταση σε 57.77 και εξασφάλισε θέση στα 4Χ100 μέτρα μικτής ομαδικής για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Μετά το τέλος της κούρσας, η Ικέε δέχθηκε την αγκαλιά αντιπάλου της από την διπλανή διαδρομή και στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάμματα, ενώ της πήρε λίγη ώρα για να βγει από το νερό, εξαιτίας της συγκίνησης για το επίτευγμά της.

«Είμαι τόσο χαρούμενη αυτή τη στιγμή» τόνισε η 20χρονη σε δηλώσεις που έκανε πλάι στην πισίνα και συνέχισε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να νικήσω στα 100 μέτρα. Ήμουν πολύ λιγότερο σίγουρη σε σχέση με τους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς πριν από πέντε χρόνια.

Νόμιζα ότι η νίκη ήταν κάτι που θα συνέβαινε μόνο στο μακρινό μέλλον. Πραγματικά δεν είχα στόχο τη νίκη. Όποια θέση κι αν πάρω, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ».

Η Ικέε επέστρεψε στους αγώνες τον περασμένο Αύγουστο. Όμως, είχε δηλώσει ότι δεν στοχεύει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και πως ο στόχος της είναι οι Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024