Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για ΠΥΡΚΑΛ : Αόρατη η αμυντική βιομηχανία για την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ για ΠΥΡΚΑΛ : Αόρατη η αμυντική βιομηχανία για την κυβέρνηση

«Το κλείσιμο των ΕΑΣ Υμηττού υπονομεύει ευθέως τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη εθνικά περίοδο» τονίζουν οι Θ. Δρίτσας και Γ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας φιέστα τις χτεσινές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η χθεσινή φιέστα Μητσοτάκη στα ΕΑΣ Υμηττού, θα ήταν απλώς μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, από την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομική κρίση. Δυστυχώς όμως, το κλείσιμο των ΕΑΣ Υμηττού υπονομεύει ευθέως τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη εθνικά περίοδο».

Σχέδιο μετεγκατάστασης χωρίς μελέτη

Αυτό αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι για την κυβέρνηση η Αμυντική Βιομηχανία είναι αόρατη.

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής τομεάρχης μιλούν για «προφανή επιπολαιότητα, προχειρότητα και ασχετοσύνη των υποτιθέμενων «αρίστων» του ετσιθελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη», για εξαγγελία αστικών αναπλάσεων «χωρίς καμία μελέτη», ενώ τονίζουν πως ο πρωθυπουργός «απέφυγε χαρακτηριστικά και αποσιώπησε το μέγα ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας, αποκρύβοντας το σχέδιο μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ-ΠΥΡΚΑΛ του Υμηττού στο Λαύριο, επίσης χωρίς καμία μελέτη».

«Είναι απολύτως κατανοητό και χαρακτηριστικό, το γιατί τόσο η ΕΡΤ όσο και άλλα κανάλια αποσιώπησαν το γεγονός, ότι στην είσοδο του εργοστασίου οι εργαζόμενοι στην ΠΥΡΚΑΛ και τα Σωματεία τους είχαν οργανώσει κινητοποίηση διαμαρτυρίας», σχολιάζουν.

Ερωτήματα για την εθνική άμυνα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται άμεσα με την εθνική άμυνα. Ειδικότερα ρωτούν:

«Νοείται να αποφασίζει ο Πρωθυπουργός χωρίς μελέτη και χωρίς σχεδιασμό το κλείσιμο πρακτικά μιας ζωτικής σημασίας γραμμής παραγωγής αμυντικού υλικού; Θα διατηρηθεί ή και θα αναβαθμιστεί όπως είναι αναγκαίο η παραγωγική δομή των ΕΑΣ με τη μετεγκατάσταση στο Λαύριο, εάν όντως αυτή πραγματοποιηθεί; Δεσμεύεται η κυβέρνηση γι’ αυτό; Τα έχει κοστολογήσει όλα αυτά; Αν όχι η προμήθεια πυρομαχικών θα  γίνεται απ’ το εξωτερικό; Αποτελεί αυτό ασφαλή εθνικά επιλογή; Υπάρχει η πολυτέλεια χρονικού κενού και καθυστερήσεων στην παραγωγή αμυντικού υλικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις; Τι θα γίνει με τα τρέχοντα συμβόλαια και τις ποινικές ρήτρες; Πού θα βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια;».

Τι Ένοπλες Δυνάμεις θέλει η ΝΔ;

Συνεχίζουν, θέτοντας περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την τύχη των εργαζόμενων και τους πόρους που έχουν δαπανηθεί και την υψηλή τεχνολογική τους εξειδίκευση. Επιπλέον, ρωτούν αν υπάρχει μελέτη κάλυψης των αναγκών σε πυρομαχικά, που τυχόν προκύψουν από τη διακοπή ή και την παύση λειτουργίας, αν τα προβλεπόμενα αποθέματα (βασικοί φόρτοι) είναι επαρκή.

«Τελικά τι Ένοπλες Δυνάμεις θέλει η ΝΔ, χωρίς αυτάρκεια πυρομαχικών, επισκευές αεροπορικού υλικού, ναυπηγείων κ.λπ.;», προσθέτουν, τονίζοντας ότι αναμένουν σαφείς και πλήρεις απαντήσεις.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024