Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η υπόθεση που κόλλησε στον βάλτο

Η υπόθεση που κόλλησε στον βάλτο

Η υπόθεση Παππά και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Στήνεται, όπου να ‘ναι, η Προανακριτική για τα έργα και τις ημέρες του… και κοσμοναύτη Νίκου Παππά, αλλά τι γίνεται με τον άλλο συριζοαστέρα που οδεύει προς το Ειδικό Δικαστήριο, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο; Πληροφορίες που διαθέτω αναφέρουν πως το θέμα έχει βαλτώσει ελαφρώς, διότι επέρχονται αλλαγές στο Σώμα των αρεοπαγιτών λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας ορισμένων εξ αυτών στις 30 Ιουνίου 2021. Το κακό για την πορεία της υπόθεσης είναι ότι η ειδική ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου καταλαμβάνεται και αυτή από το όριο ηλικίας, και στη φάση που βρίσκεται σήμερα η ανάκριση, όπως μου ανέφεραν έγκυροι νομικοί, «θα πρέπει να τρέξει πολύ» για να εισηγηθεί τον σχετικό φάκελο στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε Ειδικό Δικαστήριο.

Η καθυστέρηση στην ανάκριση οφείλεται επίσης και σε μια ίωση η οποία ταλαιπώρησε την ανακρίτρια επί έναν – ενάμιση μήνα και κάπως έτσι φτάσαμε στον μήνα Απρίλιο και φως δεν φαίνεται από πουθενά, καθότι δεν έχει ξεκινήσει καν η εξέταση των κατηγορουμένων στην υπόθεση της σκευωρίας, και πρωτίστως του κ. Παπαγγελόπουλου. Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ έχει ολοκληρωθεί από μηνών η εξέταση των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, ήτοι των κ.κ. Βενιζέλου, Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Στουρνάρα, Λοβέρδου κ.λπ., ο φάκελος δεν κλείνει διότι, όπως αφήνεται να εννοηθεί, θα κληθούν και άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες, παρότι αυτό το βασικό έργο της ανάκρισης το έχει εκπληρώσει, και με το παραπάνω, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που λειτούργησε και παρέπεμψε τον Παπαγγελόπουλο.

Η ασάφεια που έχει δημιουργηθεί οδηγεί νομικούς κύκλους στην εκτίμηση ότι κατά πάσα πιθανότητα η υπόθεση θα μετακινηθεί προς τα πίσω και λογικά δεν πρέπει να αναμένονται εξελίξεις πριν από την επανέναρξη του δικαστικού έτους τον Σεπτέμβριο!

Βροχή μηνύσεων

Εως τότε, έως τον Σεπτέμβριο δηλαδή, οπότε και, πρώτα ο Θεός να ‘μαστε καλά, θα έχει λάβει τέλος η προδικαστική διαδικασία, ο κύριος Παπαγγελόπουλος θα έχει όλο τον χρόνο να προετοιμαστεί καταλλήλως προκειμένου να αντιμετωπίσει τους φυσικούς του δικαστές. Ποιοι θα είναι αυτοί, ακόμη δεν το ξέρουμε. Υπάρχουν ορισμένες σοβαρές προϋποθέσεις, λόγου χάρη η αρχαιότητά τους. Με δεδομένο λοιπόν ότι στα τέλη του Ιουνίου ορισμένοι δικαστές των ανώτατων δικαστηρίων θα συνταξιοδοτηθούν και θα εξέλθουν του δικαστικού σώματος, προφανώς η επιλογή πρέπει να γίνει μεταξύ όσων εκ των αρχαιοτέρων απομείνουν στο Συμβούλιο. Είναι οι δικαστές οι οποίοι θα καθίσουν κάτω και θα εξετάσουν ένα ένα τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, για τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός παραδικαστικού κυκλώματος, κορυφαίο έργο του οποίου ήταν η σκευωρία με αφορμή το σκάνδαλο Novartis εις βάρος δέκα πολιτικών προσωπικοτήτων της (τότε) αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, πληροφορούμαι εγκύρως ότι ένας εκ των ανθρώπων που σήκωσαν το βάρος της αποκάλυψης του κυκλώματος, ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με τέσσερις (αριθμός 4!!) δικογραφίες εις βάρος του, με μηνυτές άλλους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται εν μέρει ή εν όλω στις «δραστηριότητες» του Παπαγγελόπουλου. Ενώ και ο ίδιος έχει υποβάλει άλλες δύο μηνυτήριες αναφορές – για λόγους, προφανώς, αυτοπροστασίας…

Μύλος

Το άκρως ενδιαφέρον για όλα αυτά, που εν μέρει καταδεικνύει όμως και τα ασίγαστα πάθη που επικρατούν στη Δικαιοσύνη, είναι πως, παρά το γεγονός ότι οι μηνυτήριες αναφορές έχουν πάνω – κάτω την ίδια θεματολογία, για κάποιο άγνωστο λόγο, δεν συσχετίζονται μεταξύ τους, όπως θα συνέβαινε με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση μείζονος σημασίας. Αντιθέτως, όπως εγκύρως ενημερώθηκα – και επ’ αυτού -, οι αρμόδιοι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των κατηγοριών κατά του κ. Αγγελή διενεργούν ο καθένας χωριστά ανακρίσεις! Με όλα τα σχετικά – μαρτυρίες, αναζήτηση πειστηρίων, έγγραφα κ.λπ.

Μύλος…

Ολέθρια σχέση

Οσοι πάντως ανέμεναν ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως της ΝουΔου για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για όσα κατηγορείται ότι διέπραξε ο Νίκος Παππάς κατά τη διενέργεια του «μούφα» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο «λεγάμενος» θα τον άφηνε ξεκρέμαστο, αποδείχθηκε ότι ήταν βαθιά νυχτωμένοι. Πολύ μάλιστα.

Οπως είναι γνωστό, όχι μόνο δεν τον παράτησε στην τύχη του τον Παππά ο «λεγάμενος», αλλά τον υπερασπίστηκε σθεναρά, πολύ απλά διότι σε αυτή τη σχέση υπάρχουν προφανώς και στοιχεία τα οποία την κάνουν αδιατάρακτη από οτιδήποτε.

Μπορεί να μην είναι φίλοι πια, πλην όμως αυτά που τους ενώνουν, και τους καθιστούν μια ενιαία και αδιαίρετη μάζα, είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που έριξαν πρόσκαιρα σκιά σε αυτή την όμορφη σχέση ζωής που έχουν μεταξύ τους αυτοί οι δύο.

Οχι πως φοβάται ο ένας τον άλλον, ότι μπορεί να «σπάσει» και να εκθέσει αλλήλους, όχι. Αλλά είναι αυτό το λεπτό νήμα που σε δένει με έναν άνθρωπο, γιατί αυτός γνωρίζει τα πάντα για σένα, όπως γνωρίζεις και εσύ τα πάντα γι’ αυτόν, που ακόμα, ξανατονίζω, και αν οι σχέσεις σου δεν είναι πια καλές μαζί του, επικρατεί η σωφροσύνη μέσα σου και τον στηρίζεις στη δύσκολη στιγμή. Για να έχεις εσύ πρώτ’ απ’ όλα το κεφάλι σου ήσυχο. Και κανείς δεν θα βρεθεί, νομίζω, να κατηγορήσει τον «λεγάμενο» ότι δεν ξέρει να φυλάγεται…

Ολέθρια σχέση II

Αναγνώστης μου, εκ των ιδιαίτερα επιμελών και – τσεκαρισμένο – με οξεία μνήμη και περιεκτική, μου απηύθυνε καίριο ερώτημα προχθές, αναφορικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν κινεί διαδικασίες προς την Κύπρο, αιτουμένη και της συνδρομής της φιλικής προς αυτή κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, προκειμένου να ριχτεί φως στις σχέσεις του Νίκου Παππά και κατ’ επέκταση του «λεγάμενου» και του ΣΥΡΙΖΑ με το νησί, τον ρόλο του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου – Περρή στις σχέσεις αυτές και την προέκτασή τους μέχρι τη μακρινή Βενεζουέλα.

Η αλήθεια είναι ότι πρόσφατα είχα κι εγώ την ίδια απορία για άσχετο λόγο. Και μάλιστα ρώτησα σχετικά φίλο κύπριο την καταγωγή, πολιτικό, ο οποίος έχει βαθιά γνώση τού τι συμβαίνει στη μεγαλόνησο αναφορικά με όλα αυτά.

Μου ξεκαθάρισε καταρχήν ότι «είναι λάθος να πιστεύετε στην Ελλάδα ότι υπάρχει φιλική σχέση σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του Αναστασιάδη και του Μητσοτάκη, επειδή ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό στρατόπεδο. Οχι. Φίλος με τον Τσίπρα είναι ο Αναστασιάδης, αν αυτό σου λέει κάτι».

Ομολογώ ότι «κάτι» μου λέει, αλλά επέμενα. «Γιατί» δεν διερευνώνται οι σχέσεις Παππά και υπολοίπων με το γραφείο Αρτεμίου – Περρή, με όλα τα συμπαρομαρτούντα που απορρέουν από τη σχέση αυτή.

Η απάντηση που έλαβα με συγκλόνισε: «Το «γιατί» πρέπει να το αναζητήσεις στις σχέσεις που εδώ στη Λευκωσία διατείνονται ότι έχει το συγκεκριμένο γραφείο τόσο με το ΑΚΕΛ όσο και με το κόμμα του κ. Αναστασιάδη».

Εντάξει, Νίκο, κοιμήσου ήσυχος…

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024