Ακάρ : Οι Έλληνες αυξάνουν την ένταση – Τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ
Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ, δηλώνοντας πως οι Έλληνες είναι αυτοί που συνεχίζουν τις προκλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες
Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ, δηλώνοντας πως οι Έλληνες είναι αυτοί που συνεχίζουν τις προκλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες.
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, επίσης, δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη θέση του πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη.
«Δεν θα φτάσουν πουθενά»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ υποστήριξε πως «παρά την εποικοδομητική, ειρηνική στάση της Τουρκίας και παρά τη στάση της για διαβουλεύσεις, δυστυχώς οι Έλληνες γείτονές μας συνεχίζουν τις προβοκατόρικες ενέργειες και αυξάνουν την ένταση».
«Χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα με σκοπό να φτάσουν σε κάποιους στόχους. Κάθε φορά τονίζουμε πως αυτές οι κινήσεις είναι άσκοπες, καμία απειλή δεν έχει καμία επίπτωση στη χώρα μας, στο λαό μας και στον στρατό μας. Με αυτές τις μεθόδους και τις ενέργειες δεν θα φτάσουν πουθενά» πρόσθεσε.
Τα νησιά και η ΑΟΖ
Όσον αφορά την ένταση στο Αιγαίο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε πως τα νησιά δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
«Αυτό πρέπει να το ξέρουν οι Έλληνες και να αποδεχθούν αυτές τις αρχές. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν με κάποιες μεθοδεύσεις, με κάποιες εξαπατήσεις και με κάποιες ψευδαισθήσεις. Ίσως βρουν κάποιους υποστηρικτές, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί που επικαλούνται είναι παράνομοι».
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442