«Θυμάται ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτός ο οργανισμός μεταξύ του 1963-1974 για να εξαλείψει την τουρκοκυπριακή παρουσία στο νησί» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του για την ΕΟΚΑ.

Ως «τρομοκρατική οργάνωση», χαρακτηρίζει την ΕΟΚΑ και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για σφαγές, και προβαίνει σε επίθεση προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Απάνθρωπες σφαγές»

Σε γραπτή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται ότι «Η ΕΟΚΑ, την οποία η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου γιόρτασε την 66η επέτειό της με τελετές μνήμης, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στα μάτια μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θυμάται ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτός ο οργανισμός μεταξύ του 1963-1974 για να εξαλείψει την τουρκοκυπριακή παρουσία στο νησί».

Προηγήθηκε ο Τατάρ

Νωρίτερα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε αναφέρει ότι «πολλοί Τουρκοκύπριοι απήχθησαν από τα σπίτια τους ή χάθηκαν πηγαίνοντας στη δουλειά τους ή απήχθησαν από τους χώρους εργασίας τους από μέλη της ΕΟΚΑ, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν».

Τις προηγούμενες ημέρες είχε χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» την ΕΟΚΑ.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr