Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Απέργης unplugged: Ακούστε το

Νίκος Απέργης unplugged: Ακούστε το «Για όλα ικανοί» αλλιώς!

Μια αισθαντική ερμηνεία από έναν καλλιτέχνη που αφήνει, σιγά σιγά, το στίγμα του

Στην ενότητα Unplugged ο Νίκος Απέργης μοιράζεται με το κοινό του MEGA STAR μια διαφορετική εκτέλεση του νέου του τραγουδιού «Για όλα ικανοί»!

Λίγα λόγια για τον Νίκο Απέργη

Ο Νίκος Απέργης γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1984 στην Αθήνα. Ο πατέρας του είναι Αθηναίος, ενώ η μητέρα του από τα Χανιά της Κρήτης.

Από πολύ μικρός ο Νίκος βρίσκεται σε μουσικό περιβάλλον. Μπορεί ο πατέρας του να ήταν τραπεζικός υπάλληλος αλλά λάτρευε τη μουσική και την κιθάρα του, όπου και έπαιζε με αυτήν αρκετές ώρες της ημέρας ερασιτεχνικά στο σπίτι. Όπως είναι λογικό αυτό το μεράκι για τη μουσική το μετέδωσε και στον Νίκο όπου από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα μουσικά όργανα αλλά και το τραγούδι. Έτσι λοιπόν σε ηλικία 7 ετών οι γονείς του τον γράφουν στο μουσικό ωδείο Αργυρούπολης πιάνο, σολφέζ και αρμονία. Στο γυμνάσιο πια ο Νίκος κάνει ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας στο σπίτι του ενώ παράλληλα παρακολουθεί και μαθήματα μπουζουκιού με άλλο δάσκαλο. Είναι καλός μαθητής στο σχολείο, ενώ στο λύκειο αναλαμβάνει τη δημιουργία και τις πρόβες της χορωδίας των μαθητών για τις μαθητικές, εορταστικές εκδηλώσεις ενώ παράλληλα δημιουργεί μαζί με συμμαθητές του ένα μουσικό γκρουπάκι που σε τακτά διαστήματα παίζει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου αλλά και σε κάποια μεζεδοπωλεία της περιοχής. Επίσης, εκείνη την περίοδο συνθέτει και τα πρώτα του τραγούδια. Στη δευτέρα Λυκείου λαμβάνει μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό έντεχνου τραγουδιού παίρνοντας ένα από τα βραβεία. Τελειώνοντας το λύκειο εισάγεται στο τμήμα “Οικονομικών Σπουδών Νομικής” του πανεπιστημίου Αθηνών, όμως η μεγάλη αγάπη του για τη μουσική τον κάνει να αφήσει τα οικονομικά σε δεύτερη μοίρα, ενώ εντατικοποιεί τις μουσικές σπουδές του ξεκινώντας και μαθήματα φωνητικής τα οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Μην έχοντας κάποιον “γνωστό” στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Νίκος ξεκινάει στην ηλικία των 18 και πηγαίνει σε οντισιόνς νυχτερινών κέντρων. Λίγους μήνες μετά γίνεται το πρώτο του βήμα στη νυχτερινή Αθήνα στο “PLAISIR” των βορείων προαστίων σε ένα νεανικό σχήμα. Δουλεύοντας εκεί για μία σεζόν τον βλέπουν κάποιοι άνθρωποι του χώρου, του γίνονται κάποιες προτάσεις κι έτσι από την επόμενη χρονιά συνεργάζεται με διάφορα μεγάλα ονόματα, κάποια από τα οποία είναι: Βασίλης Καρράς, Χρήστος Δάντης, Κώστας Χατζής,Πίτσα Παπαδοπούλου, Έλλη Κοκκίνου, Γιώργος Τσαλίκης και άλλοι.

Το 2005 παίρνει μέρος στην περιοδεία των Δάντη-Κοκκίνου σε Αμερική και Αυστραλία και τραγουδάει μπροστά και στους ομογενείς.

Το 2006 παίρνει μέρος στο μουσικό talent show “DREAM SHOW” σημειώνοντας μία εξαιρετική πορεία 4,5 μηνών.

Το 2010 κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό, ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “ΠΑΛΙ ΞΗΜΕΡΩΣΕ” απ’την insite music με τραγούδια που υπογράφουν οι Χριστόφορος Γερμενής, Πάνος Φαλάρας, Ναταλία Γερμανού, Εύριππος, Γιάννης Ιερεμίας, Νίκος Σταμένης, Γιάννης Αργυρός αλλά και ο ίδιος.

Το 2011 συνεργάζεται μαζί με τους ΜΑSTER TEMPO και κυκλοφορούν το digital single “ΑΠΟΨΕ ΧΩΡΙΖΩ” σε μουσική του Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους των MASTER TEMPO όπου γίνεται ένα απ’τα hits των clubs και των ραδιοφώνων. Το Φεβρουάριο του 2011, ο στρατιώτης πεζικού Νικόλαος Απέργης καλείται να υπηρετήσει τη “μαμά πατρίδα” στην Λαμία και στα Μέγαρα, ενώ καλείται το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς να τραγουδήσει και να διασκεδάσει τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα Αττικής.

Το 2012 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για το Νίκο για τρεις λόγους. Πρώτον, κυκλοφορεί την πρώτη του μεγάλη προσωπική επιτυχία με τίτλο “ΜΑΓΝΗΤΗΣ” από την SPICY σε μουσική Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους Zanis Blasin, όπου κάνει μεγάλη αίσθηση σε ραδιόφωνα και clubs. Δεύτερον, συνεργάζεται με τον Νίκο Βέρτη στο νυχτερινό κέντρο “FANTASIA”, μια πολύ σημαντική συνεργασία όπως έχει δηλώσει ο ίδιος,και τρίτον συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Στέλιο Ρόκκο, γράφοντας τη μουσική και τους στίχους στο τραγούδι “Σ’ΕΧΑΣΑ” που συμπεριλαμβάνεται στο CD “ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ” του Στέλιου Ρόκκου που γίνεται πολυπλατινένιο.
Από εκείνη τη χρονιά και μετά ο Νίκος αρχίζει να κάνει τα δικά του live, ενώ παράλληλα δείχνει μια προτίμηση να εμφανίζεται σε clubs, πραγματοποιώντας το δικό του solo πρόγραμμα.

Έτσι, λοιπόν, το 2013 πραγματοποιεί εμφανίσεις στο “CASH” στο Κεφαλάρι, ενώ παράλληλα εμφανίζεται και στο “DOORS” στο Κολωνάκι.

Συνεχίζει να κυκλοφορεί digital singles:
“ΤΕΛΟΣ” (ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΤΙΧΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ) (2013)
“Σ’ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΙ” (ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΤΙΧΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ) (2013)
“ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ” (ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ – ΣΤΙΧΟΙ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ) (2014)

Το καλοκαίρι του 2015 εμφανίζεται στο “4711” της Μυκόνου μαζί με την Μαριάντα Πιερίδη.

Το 2016 κυκλοφορεί το “ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΦΡΕΝΑ” από την COBALT σε μουσική δική του και στίχους του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη αλλά και του ίδιου, μια συνεργασία που θα φανεί καταλυτική, αφού οι δυο τους θα συνεργαστούν από τότε και μετά πολλές φορές.

Την περίοδο 2016-17 ο Νίκος κάνει εμφανίσεις σε clubs όλης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το φθινόπωρο του 2017 ξεκινάει η συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία PANIΚ RECORDS και το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το digital single “ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” σε μουσική του ίδιου και στίχους του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη.

Τον Οκτώβρη του 2018 ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο “BLOCK” στο Κολωνάκι, όπου συνεχίζονται μέχρι σήμερα, κάθε Κυριακή χωρίς διακοπή. Επίσης, πραγματοποιεί εβδομαδιαίες εμφανίσεις και στον “ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ” στον Πειραιά (2018) αλλά και στο “OPUS” στην Γλυφάδα (2019).

Παράλληλα, συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε clubs όλης της Ελλάδας, Κύπρου αλλά και Ευρώπης (Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μόναχο, Ανόβερο).

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφορεί ένα τραγούδι “σταθμός” για την πορεία του, το “ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ” σε μουσική δική του και σε στίχους του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη. Το τραγούδι σημειώνει τεράστια επιτυχία σε Υoutube, ραδιόφωνα και clubs, μπαίνοντας στα 10 πρώτα τραγούδια του MEDIA INSPECTOR των ελληνικών ραδιοφώνων για το 2019 και ξεπερνώντας τα 20 εκατομμύρια views στο Υoutube. Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία του σε αυτό το τραγούδι με την “HUMANE” μία εταιρεία κοινωνικού σκοπού που εκείνη την περίοδο έχει θέμα την δωρεά οργάνων.

Το καλοκαίρι του 2019 κυκλοφορεί επανεκτέλεση ενός τραγουδιού από τον πρώτο δίσκο του Νίκου, το “ΙΣΩΣ” σε μουσική δική του και στίχους του Νίκου Σταμένη.

Τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφορεί ένα ακόμα τραγούδι του δίδυμου Απέργη- Ελευθεριάδη με τίτλο “ΕΓΩ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ”.

Παράλληλα με την κυκλοφορία προσωπικών τραγουδιών, ο Νίκος συνεργάζεται και με άλλους καλλιτέχνες δισκογραφικά, γράφοντας τραγούδια γι’ αυτούς.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024