Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απιστία : Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι που απατούν άντρες και γυναίκες

Απιστία : Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι που απατούν άντρες και γυναίκες

Οι βασικότερες αιτίες απιστίας

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και το ίδιο ισχύει και για τους λόγους που ωθούν έναν άντρα ή μια γυναίκα να παραστρατήσει από τη σχέση του.

Όταν φτάνει στα αυτιά σου ότι ο τάδε χώρισε την τάδε γιατί τον απάτησε, το πρώτο πράγμα που συνήθως σκέφτεσαι είναι ότι η κακούργα του τα φόρεσε του δόλιου, κάνοντας σεξ με τον δείνα.

Κι όμως, ως «κέρατο» δεν εκλαμβάνεται μόνο το να πέσει -λέμε τώρα- το κορίτσι σου στο κρεβάτι κάποιου άλλου -μακριά από σένα τέτοια πράγματα.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο και σύμβουλο σχέσεων Katherine McCaskie, υπάρχουν άλλοι δύο τύποι απιστίας, εκτός από τον προφανή σωματικό.

«Το ότι δεν περιλαμβάνουν τη σωματική επαφή αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τη δύναμη να διαλύσουν τη σχέση/το γάμο σου».

Ακολουθούν οι τρεις τύποι που απατούν άντρες και γυναίκες, έτσι όπως τους κατέγραψε η McCaskie και οι συνεργάτες της.

Ο σωματικός

«Είναι η κλασική περίπτωση απιστίας: οι υπερωρίες στη δουλειά που στην πραγματικότητα ήταν μερικά παθιασμένα φιλιά και χάδια με την ερωμένη. Το σεξ με άλλη οδηγεί κατά 99,9% σε χωρισμό και δύσκολα συγχωρείται από το έτερον ήμισυ, παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτελεί απόρροια προβλημάτων στην ίδια τη σχέση και δη ερωτικών προβλημάτων (απουσία σεξ). Γι’ αυτό και είναι σημαντικό για ένα ζευγάρι να προσπαθήσει να παραμείνει ενεργό σεξουαλικά ακόμα κι αν έχει παιδιά, ώστε να μην χαθεί η έλξη και το συναισθηματικό δέσιμο».

Ο συναισθηματικός

«Αυτός ο τύπος απιστίας είναι αν και πλατωνικός είναι σαφώς πιο επικίνδυνος και καταστροφικός για μια σχέση απ’ ότι ο σωματικός, που μπορεί να είναι απλά η εκτόνωση των σεξουαλικών ορμών και τίποτα παραπάνω. Όταν ξαφνικά διαπιστώνεις ότι έχουν γεννηθεί μέσα σου συναισθήματα για μια άλλη γυναίκα με την οποία θέλεις να μοιράζεσαι σκέψεις, εμπειρίες, ανησυχίες, φόβους και καταστάσεις -πράγματα που μέχρι πρότινος τα επικοινωνούσες στην κοπέλα/σύζυγό σου-, τότε σου συμβαίνει το εξής: δεν φλερτάρεις απλά, αλλά απατάς συναισθηματικά τη σύντροφό σου».

Ο οικονομικός

«Σε μία ερωτική σχέση, τα χρήματα δεν είναι ποτέ μόνο χρήματα. Είναι εξουσία. Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια από τις κορυφαίες αιτίες διαζυγίου αφορά οικονομικούς παράγοντες. Οικονομική απιστία λοιπόν είναι όταν παίρνεις σημαντικές οικονομικές αποφάσεις χωρίς να υπολογίζεις το έτερον ήμισυ, τη γνώμη του και τις προθέσεις του.

Η στάση σου αυτή μπορεί όχι μόνο να πληγώσει συναισθηματικά την άλλη πλευρά, αλλά και να προκαλέσει συναισθήματα ανασφάλειας, άγχους και φόβου για το μέλλον. Το πρέπον είναι να λαμβάνονται από κοινού οι αποφάσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα και ο έλεγχος της γνώσης και της διαχείρισης των οικογενειακών οικονομικών να μοιράζεται».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024