Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Το success story Μητσοτάκη κατέστρεψε την «εμπιστοσύνη»

Τσίπρας : Το success story Μητσοτάκη κατέστρεψε την «εμπιστοσύνη»

Έλλειψη ενσυναίσθησης και δυσανεξία στην κριτική καταλόγισε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολλαπλασιαστή» της κρίσης και της πανδημίας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έλλειψη ενσυναίσθησης και δυσανεξία στην κριτική καταλόγισε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολλαπλασιαστή» της κρίσης και της πανδημίας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι αριθμοί ευημερούν

«Να διαφωνήσουμε αλλά με σεβασμό στην αλήθεια και τις ανάγκες των ανθρώπων. Με σεβασμό στους νεκρούς και σε όσους δοκιμάζονται σκληρά στα νοσοκομεία. Με σεβασμό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που βλέπουν το εισόδημα εξανεμίζεται» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ήρθατε να παρουσιάσετε ένα success story. Θυμάστε τον κ. Σαμαρά; Δεν θα αμφισβητήσω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη μια νέα αισιοδοξία. Δεν θα δημιουργηθεί όμως με ρητορικά σχήματα και διαγγέλματα, με ανούσιες αντιπαραθέσεις, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, ανούσιες δίκες, αστυνομική καταστολή και καταιγισμό προπαγάνδας. Τον εξοργίζουν τον πολίτη όλα αυτά».

«Η πραγματικότητα είναι σκληρή για να παίζουμε παιχνίδια πολιτικής επικοινωνίας. Οι πολίτες απαιτούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τους καταλάβουμε και να τους σεβαστούμε. Να δράσουμε ακόμα και να παραμερίσουμε υπαρκτές διαφωνίες αν αυτό είναι αναγκαίο για να λύσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική για «μακάβρια λογιστική» και «μακάβριο μέσο όρο» επειδή «είμαστε λέει καλύτερα από τις άλλες χώρες. Αυτή τη σύγκριση θα κάνουμε εδώ; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι πεθαίνουν και αγωνιούν και οι αριθμοί ευημερούν».

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

«Καταστρέφετε το κεφάλαιο ζωής που είναι απαραίτητο για να υπερβεί η χώρα την κρίση. Καταστρέψατε την κρίσιμη λέξη «εμπιστοσύνη»» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν κ. Μητσοτάκη όταν οι πολίτες παρακολουθούν διαχειριστική ανεπάρκεια, αντιφάσεις και μοιράζετε υποσχέσεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων για την «Ελλάδα του 2.0″».

«Ποια εμπιστοσύνη όταν 6 μήνες τώρα λέτε τα ίδια και τα ίδια. Λέγατε τα ίδια τον Οκτώβρη όταν υπήρχαν 600 νεκροί. Τα ίδια και τώρα 5 μήνες μετά όταν έχουν χαθεί 7.500. Πέντε μήνες που εφαρμόζουμε ένα από τα πιο σκληρά lockdown στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Πολλαπλασιαστής της κρίσης

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό, αυταρέσκεια, διαχειριστική ανικανότητα, ιδεοληψία, εχθροπάθεια και εχθρότητα για το ΕΣΥ, λέγοντας ότι «η προσφυγή στη βία των λόγων και έργων σας έχουν καταστήσει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης. Κάθε μέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα και την χαλάρωσή τους, στους θανάτους και τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ καθώς και στο ζήτημα των εμβολίων λέγοντας πως «δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε. Ο μέσος πολίτης αδυνατεί να κατανοήσει τι του λέτε και δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη. Τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή έρχεται η διαχειριστική ανεπάρκεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αποτυχία της Ευρώπης αλλά χαρακτήρισε «παρατηρητή» τον κ. Μητσοτάκη στο θέμα των εμβολίων.

Εμβολιασμός των essencial workers και μαζικά μοριακά τεστ από ΕΟΔΥ

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τέσσερα άμεσα μέτρα για να γίνει ασφαλές το άνοιγμα και η άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Το πρώτο είναι να εξασφαλιστούν οι δόσεις των εμβολίων για τον ενεργό πληθυσμό αυτών που ονομάζονται essencial workers» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, κούριερ, στα ΜΜΜ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό κλπ λέγοντας «πως μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα αν δεν είναι εμβολιασμένες οι κατηγορίες των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή».

Το ίδιο τόνισε ο κ. Τσίπρας και για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει μόνο το ηλικιακό κριτήριο.

Το δεύτερο μέτρο που πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΧΑ ήταν μαζικά μοριακά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και σχολεία προκειμένου να υπάρχει «σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση».

Σε ότι αφορά την επίταξη ο κ. Τσίπρας ζήτησε πραγματική επίταξη λέγοντας «σταματήστε τα κόλπα με τις ιδιωτικές κλινικές. Επίταξη δεν σημαίνει διαλογή περιστατικών και δωράκια».

Και τέταρτο ο κ. Τσίπρας ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ. «Προσλάβετε επιτέλους τους επιλαχόντες των διαγωνισμών. Σταματήστε να παίζετε με τα νούμερα. Δεν έχετε δώσει ΒΑΕ και κάνετε εκδικητικές απολύσεις όπως αυτή στον «Άγιο Σάββα»».

https://www.youtube.com/watch?v=uGX45H0RTm8

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024