Χαρδαλιάς : Παράταση του lockdown – Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»
Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές, ανάμεσά του η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης
Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές, ανάμεσά του η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.
Παράλληλα, στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν από αύριο Σάββατο, μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Δήμος Σκύρου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, o δήμος Ρόδου και η Χάλκη Λάρισας.
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται επίσης και η Λέρος, η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από αύριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθενται η τοπική κοινότητα Διστράτου του Δήμου Κόνιτσας, ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκκα του δήμου Δυτικής Σάμου.
Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής:
- Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2) ή για λόγους εργασίας.
- Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.
- Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάκρετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.
- Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ.
- Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων.
- Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
- Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα.
Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, ο δήμος Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και ο δήμος Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ο δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Από το «βαθύ κόκκινο» κατεβαίνουν στο «κόκκινο»: Η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και ο δήμος Μετσόβου Ιωαννίνων.
Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς:
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442