Ο αριθμός των σχολικών τάξεων στη Γαλλία που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κοροναϊού υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα, ξεπερνώντας τις 11.000, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το Υπουργείο Παιδείας, λίγες ώρες πριν κλείσουν τα σχολεία, για τρεις με τέσσερις εβδομάδες, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε όλη τη Γαλλία, την Παρασκευή, δεν λειτούργησαν 11.272 τάξεις (από 3.256 την περασμένη εβδομάδα) σε σύνολο 528.400, δηλαδή το 2,1%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζονται στα δεδομένα που ανακοίνωσε το Υπουργείο.

Από τα 61.500 εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν κλείσει τελείως τα 229, εκ των οποίων 187 δημοτικά, 27 γυμνάσια και 15 λύκεια. Περισσότερο έχουν πληγεί, όσον αφορά τον αριθμό των τάξεων που δεν λειτουργούν, τα σχολεία των Βερσαλλιών, του Κρετέιγ και του Νανσί-Μετς.

Από τα 12,4 εκατομμύρια μαθητές, έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό 28.738 (ποσοστό 0,23%). Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών ήταν 21.193. Έχουν αυξηθεί επίσης οι μολύνσεις μεταξύ του προσωπικού, στις 2.771, από 2.515 που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Για να ανακόψει τον ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα κλείσουν από τις 2 Απριλίου. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως για μία εβδομάδα και οι εαρινές σχολικές διακοπές θα ξεκινήσουν στις 12 Απριλίου για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο