Κοροναϊός : «Η μητέρα μας κινδυνεύει να πεθάνει εκτός ΜΕΘ» – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου
Όπως εξηγεί η οικογένεια, η 76χρονη γυναίκα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στις 23 Μαρτίου, αφού είχε διαγνωστεί με κοροναϊό, η κατάστασή της όμως δεν ήταν σοβαρή. Στις 28 του ίδιου μήνα, η υγεία της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.
Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν τέσσερα αδέρφια υποστηρίζοντας πως η μητέρα τους, η οποία νοσεί με κοροναϊό, κινδυνεύει να πεθάνει διότι είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.
Όπως εξηγούν, η 76χρονη γυναίκα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στις 23 Μαρτίου, αφού είχε διαγνωστεί με κοροναϊό, η κατάστασή της όμως δεν ήταν σοβαρή. Στις 28 του ίδιου μήνα, η υγεία της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.
Η γυναίκα όμως δεν διακομίστηκε σε κάποια ΜΕΘ όπως κανονικά θα έπρεπε και τα παιδιά της όταν απευθύνθηκαν στους γιατρούς του νοσοκομείου για να μάθουν τον λόγο, η απάντηση που έλαβαν ήταν πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της μητέρας τους και μετά να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Για το ζήτημα, έστειλαν και επιστολή ζητώντας να διερευνηθεί η περίπτωση.
«Προτεραιότητα όσοι πρόκειται να αναρρώσουν»
«Οταν ζητούσαμε να μάθουμε αν η μητέρα μας θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ, μας έλεγαν πως έχουν προτεραιότητα τα περιστατικά που πρόκειται να αναρρώσουν», λέει χαρακτηριστικά ένα από τα παιδιά της ασθενούς.
Στην καταγγελία της οικογένειας της 76χρονης ασθενούς απάντησε άμεσα ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ο κ. Μύτογλου ξεκαθάρισε ότι για την διακομιδή ενός ασθενή θα πρέπει πρώτα αυτός να έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. «Αυτό επιτάσσει το ιατρικό πρωτόκολλο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος διαψεύδει πως τίθεται θέμα ηλικίας, τονίζοντας πως στη ΜΕΘ καταλήγει όποιος έχει ανάγκη, ακόμα κι αν είναι μεγαλύτερος ηλικιακά.
«Εχουμε διακομίσει και πολύ μεγαλύτερους. Κατανοώ το άγχος της οικογένειας, αλλά άλλο είναι το πρόβλημα. Θα μιλήσω με τους γιατρούς για να δούμε ακριβώς την κατάσταση της ασθενούς», υπογραμμίζει.
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442