Ράπτη στο MEGA : Μέχρι τις 15 Απριλίου θα έχουν έρθει τα self test
Αναφορικά με τα σχολεία, η κ. Ράπτη, δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά φορτία.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, για τα self test, το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την κυρία Ράπτη, η παροχή των δωρεάν self test για οικιακή χρήση που νομοθετήθηκε χθες στη βουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας, όπως επίσης θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.
«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελεγκτικού συνεδρίου… Μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Rapid και self test θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία, υποστήριξε η υφυπουργός, ενώ, όπως είπε, δεν έχει τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας.
Αναφορικά με τα σχολεία, δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά φορτία.
Για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πως έχουν διατεθεί οι τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς non covid, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα δοθούν ακόμα 55 νέες κλίνες ΜΕΘ με διαθέσιμο προσωπικό που θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.
«Είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», κατέληξε η υφυπουργός.
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία