Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί υπερψήφισαν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. 

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί υπερψήφισαν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Πιέζει για click in shop και λειτουργία του 13032 η κυβέρνηση

Όλα δείχνουν πως η λειτουργία του λιανεμπορίου, που θα δώσει μία ανάσα στους εργαζόμενους, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου.

Η κυβέρνηση από πλευρά της πάντως θέλει το άνοιγμα της αγοράς να γίνει με τη μέθοδο click in shop.

Αν συμβεί αυτό θα ενεργοποιηθεί το SMS στο 13032 και ο καταναλωτής θα πρέπει να στέλνει μήνυμα για να κάνει τα ψώνια του και θα έχει διάρκεια τρεις ώρες.

Άλλωστε σήμερα η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε σαφές πως επιθυμία της είναι οι καταναλωτές να μπορούν να μπουν στα εμπορικά καταστήματα και να κάνουν τα ψώνια τους κανονικά, έχοντας στείλει ένα μήνυμα την ημέρα στο 13032 και με χρονικό περιθώριο τριών ωρών.

Βέβαια να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται να «σκοντάφτει» στις ενστάσεις των λοιμωξιολόγων, που φαίνεται πως προκρίνουν ότι σε αυτή τη φάση, αν επαναλειτουργήσει η αγορά, αυτό πρέπει να γίνει με τη μέθοδο του click away.

Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της Επιτροπής – Στις 19:00 επίσημες ανακοινώσεις

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη από τις 13:00 μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα κυμαίνεται και σε υψηλούς τόνους. Παρ΄όλα αυτά οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 19:00 (και όχι στις 18:00) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς της επιτροπής να μην συμφωνούν μεταξύ τους σχετικά με τα μέτρα αποσυμπίεσης που πρέπει να ληφθούν.

Οι ειδικοί είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, καθώς το πρώτο «στρατόπεδο» θεωρεί πως η επιδημιολογική κατάσταση αλλά και οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία που σημειώθηκαν χτες δεν επιτρέπουν τόσο μεγάλο «άνοιγμα» της χώρας, από την άλλη μερίδα ειδικών πιστεύει πως η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου δεν θα επηρεάσει αρνητικά το επιδημιολογικό φορτίο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέτρων αποσυμπίεσης, καθώς τόσο η οικονομία όσο και η κόπωση των πολιτών επιβάλουν μία νέα στρατηγική επιστροφής στην κανονικότητα.

Απομένει να διαπιστωθεί αν θα βρεθεί η χρυσή τομή αφενός μεταξύ των ειδικών  και σε δεύτερο χρόνο μεταξύ κυβέρνησης και επιτροπής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr