Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Σε εξέλιξη από τις 13:00 μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα κυμαίνεται και σε υψηλούς τόνους. Παρ΄όλα αυτά οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 19:00 (και όχι στις 18:00) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς της επιτροπής να μην συμφωνούν μεταξύ τους σχετικά με τα μέτρα αποσυμπίεσης που πρέπει να ληφθούν.

Οι ειδικοί είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, καθώς το πρώτο «στρατόπεδο» θεωρεί πως η επιδημιολογική κατάσταση αλλά και οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία που σημειώθηκαν χτες δεν επιτρέπουν τόσο μεγάλο «άνοιγμα» της χώρας, από την άλλη μερίδα ειδικών πιστεύει πως η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου δεν θα επηρεάσει αρνητικά το επιδημιολογικό φορτίο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέτρων αποσυμπίεσης, καθώς τόσο η οικονομία όσο και η κόπωση των πολιτών επιβάλουν μία νέα στρατηγική επιστροφής στην κανονικότητα.

Απομένει να διαπιστωθεί αν θα βρεθεί η χρυσή τομή αφενός μεταξύ των ειδικών  και σε δεύτερο χρόνο μεταξύ κυβέρνησης και επιτροπής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr