newspaper
Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Πάμε στον Βόλο για καφέ που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά και αράζουνε και αθλητές

Lockdown: Προς «ελευθέρας» οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο – Αναζητείται «χρυσή τομή» για λιανεμπόριο

Lockdown: Προς «ελευθέρας» οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο – Αναζητείται «χρυσή τομή» για λιανεμπόριο

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση αλλά και οι  επιδημιολόγοι εξετάζουν την απελευθέρωση των μετακινήσεων από το Σάββατο, τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα και το άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται το σχέδιο για άρση των μέτρων το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση αλλά και οι  επιδημιολόγοι εξετάζουν την απελευθέρωση των μετακινήσεων από το Σάββατο, τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα και το άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

Ωστόσο ο ακριβής τρόπος σχετικά με το πότε και πώς θα αρθούν αυτοί οι περιορισμοί δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί την ώρα μάλιστα που σήμερα ενδεχομένως να σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα, τα οποία ίσως να αγγίξουν ακόμη και τις 4.000.

Πάντως μέχρι στιγμής όλα συνηγορούν στο γεγονός πως τόσο οι ειδικοί όσο και η επιτροπή βλέπουν θετικά την άρση των διαδημοτικών περιορισμών.

Κι αυτό γιατί αφενός η κόπωση των πολιτών είναι εμφανής, αφετέρου σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο θα είναι πολύ δύσκολο να εξακολουθήσει να ισχύει η συγκεκριμένη απαγόρευση, καθώς μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε.

Παράθυρο για απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων άφησαν Πελώνη-Γεραπετρίτης

Παράθυρο για απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων άφησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια. Ακόμη, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Από την πλευρά της, η κα. Πελώνη ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει σειρά προτάσεων στους ειδικούς προκειμένου να αξιολογηθούν στην αυριανή συνεδρίασή τους, προκειμένου να αποφασίσουν αν μπορεί να υπάρξει μια μερική επανεκκίνηση με ασφάλεια.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι αν αυτό αποφασιστεί, θα υπάρξει μικρότερος συνωστισμός στις πλατείες.

Συμπλήρωσε ότι προτεραιότητα παραμένει το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των λυκείων, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναζητείται η «χρυσή τομή» – Πληροφορίες για ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, σήμερα δεν αποκλείεται τα κρούσματα να κυμανθούν από 3.500 μέχρι και 4.000, σπάζοντας έτσι όλα τα ρεκόρ.

Με βάση τα χτεσινά κρούσματα τα οποία ήταν πάνω από 1.700 (αν και προηγήθηκε η Κυριακή) και με βάση το αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, οπότε τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3.500, σήμερα αναμένεται να έχουμε ακόμη μία δραματική αύξηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί αναμένεται να βάλουν αύριο στο τραπέζι μία σειρά από θέματα και να εισηγηθούν στην κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται πως στόχος είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου.

Το σχέδιο για ανοιχτή αγορά, σχολεία, εστίαση

Στο λιανεμπόριο οι αγορές θα γίνονται με τη φυσική παρουσία των καταναλωτών μέσω SMS στο νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 και θα έχει τρίωρη διάρκεια.

Από την άλλη πλευρά αν οι μαθητές δεν επιστρέψουν στα σχολεία στις 5 Απριλίου, όπως επιθυμεί το υπουργείο Παιδείας, τότε το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν μια εβδομάδα μετά, στις 12 Απριλίου.

Να σημειωθεί πως το υποχρεωτικό self testing που μπαίνει στις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει μία μεγάλη δικλίδα ασφαλείας, ωστόσο η ημερομηνία που προκρίνεται για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων είναι η 12η Απριλίου.

Σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν η εστίαση θα ανοίξει στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, αλλά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους.

Only in

Έφτιαξαν με Τεχνητή Νοημοσύνη τον Τομ Χανκς και έπαιξε σε διαφήμιση

Ο ηθοποιός είδε την AI εκδοχή του σε διαφήμιση οδοντιατρικού προγράμματος χωρίς τη συγκατάθεσή του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023