Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με τα self test - Ψάχνει και δεν βρίσκει αντιπολιτευτικό αφήγημα

Το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με τα self test – Ψάχνει και δεν βρίσκει αντιπολιτευτικό αφήγημα

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η προπαγάνδα της Κουμουνδούρου που εμφάνιζε ως φωτογραφικό το διαγωνισμό για την προμήθεια των self test. Στις 31 εταιρείες που υπέβαλαν προσφορά δεν υπάρχει η ...Siemens για την οποία τόση φασαρία έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η προπαγάνδα της Κουμουνδούρου που από τις 25 Μαρτίου επένδυσε επικοινωνιακά στο να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζοντας ως φωτογραφικό το διαγωνισμό για την προμήθεια των self test προκειμένου να συνδεθεί ο πρωθυπουργός με τη Siemens.

31 εταιρείες, πουθενά η Siemens…

Τελικά όπως αποδείχτηκε ο διαγωνισμός δεν ήταν ψευδεπίγραφος για να συγκαλυφθεί μια «απευθείας ανάθεση» όπως ισχυριζόταν η Κουμουνδούρου τις τελευταίες μέρες.

Στον διαγωνισμό υπέβαλλαν προσφορές 31 εταιρείες και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Από τις εταιρείες που υπέβαλλαν προσφορές απουσιάζει η …Siemens.

Κάπως έτσι γκρεμίστηκε το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτή τη γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα ως χαλί για να κρύψει από κάτω τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα που εκ νέου ήρθαν στην επιφάνεια μετά το «ναι» της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κύρωση του νομοσχεδίου για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Αστοχία, ok»

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης παραδέχτηκε την «αστοχία» της Κουμουνδούρου όπως κομψά διατύπωσε το ότι ο θησαυρός στον οποίο επένδυσε επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε… άνθρακες.

«Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Πάντως από την Κουμουνδούρου έχουν καταπιεί την γλώσσα τους τις τελευταίες ώρες μετά από αυτό το φιάσκο.

Σε τίποτα δεν θυμίζει αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου το κλίμα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις των προηγούμενων ημερών όπως αποτυπώθηκαν στις πομπώδεις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου ότι «η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία που έχει πάρει έγκριση για τα self test είναι η Siemens».

Μάλιστα σε αυτά τα –όπως αποδείχτηκε- fake news που διακινούσε η Κουμουνδούρου- στηρίζονταν το αφήγημα ότι «συμπτωματικά λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατ. τεστ» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «συμπεριφέρεται ακόμα και στην πανδημία ως ο πιο πιστός πλασιέ της Siemens. Από τα δωράκια με τα «τηλεφωνικά κέντρα» στα «δωρεάν self test» μία πανδημία δρόμος».

Η λάσπη γυρίζει πίσω

Τα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για λάσπη στον ανεμιστήρα ενώ ομοβροντία πυρών εξαπολύουν αυτή τη στιγμή οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη την ώρα από την Κουμουνδούρου τηρούν σιγήν ιχθύος.

Μένει να φανεί αν ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει κάποια απόπειρα να δικαιολογηθεί σε λίγη ώρα όταν και θα μιλήσει στις 3μμ στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν και οι λασπολόγοι σιωπούν, «η λάσπη γυρίζει πίσω» τόνισε μεταξύ άλλων σε μια δήλωση γεμάτη οργή η Αριστοτελία Πελώνη κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα οικιακά τεστ;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν «συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη; Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν να μη θέλει να τελειώσει η πανδημία τόνισε σε μια μακροσκελή του ανάρτηση στο facebook ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος υπογραμμίζοντας ότι «η γερμανική εταιρεία για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη εκστρατεία λάσπης επί 4 ημέρες δεν συμμετείχε ποτέ στον διαγωνισμό, διότι δεν μπορούσε βάσει των τεχνικών προδιαγραφών, που τέθηκαν εξαρχής να συμμετάσχει».

Μάλιστα ο κ. Σκέρτσος κάνοντας λόγο για εργαστήριο fake news και για χονδροειδή ψεύδη παραθέτει το χρονικό των τελευταίων ημερών για το συγκεκριμένο θέμα σχετικά με το «πώς κατασκευάζεται ένα ψευδές γεγονός».

Μετά τη σιωπή, η αμηχανία

Τελικά μετά από μακρά σιωπή σε μια μάλλον αμήχανη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη» και «έτρεξε να τα μαζέψει» ενώ επιμένει στη «μικρή αξιοπιστία» του self test για την επιτήρηση της επιδημιολογικής εικόνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του Σκόιλ Ελικικού, των μασκών αλεξίπτωτα, που αρνείται να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο το όργιο απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων μέσα στην πανδημία, έχει το θράσος και κουνάει το δάχτυλο.

»Αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη με την αδιαφανή προκήρυξη για απευθείας ανάθεση, έτρεξε να τα μαζέψει. Εάν όλα είναι τόσο διαφανή στην άρον-άρον προκήρυξη για τα self test, γιατί επιμένει να αρνείται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για διακομματική επιτροπή για όλες τις προμήθειες και δαπάνες για την πανδημία;

»Ωστόσο, εδώ και πέντε μέρες περιμένουμε από κάποιον από την κυβέρνηση να απαντήσει στα μείζονα ερωτήματα για τα self test:

»Γιατί εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση αρνείται τη συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών τεστ, που ζητούν οι επιστήμονες, και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης (ΜΜΜ, χώροι εργασίας, σχολεία, δομές υψηλού κινδύνου) και τώρα ξαφνικά δίνει δεκάδες εκατομμύρια για ατομική ευθύνη των πολιτών ακόμα και στη διάγνωση;

»Γιατί αγνοεί τις οδηγίες του ίδιου του ECDC, γιατρών και επιστημονικών ενώσεων βιοπαθολόγων και φαρμακοποιών που τονίζουν πως τα self test δεν είναι η λύση για τη σωστή επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα μοριακά τεστ;

»Γιατί αγνοεί ότι η αξιοπιστία των self-test, είναι πολύ μικρότερη ακόμα και από την ευαισθησία των rapid-test που κυμαίνεται στο 70%, και άρα ο κίνδυνος των ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων και του αντίστοιχου εφησυχασμού είναι πολύ μεγάλος;».

Εργοστάσιο κατασκευής fake news

«Το εργοστάσιο κατασκευής fake news της Κουμουνδρούρου δούλεψε εντατικά ανήμερα της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 προκειμένου να παρουσιάσει τον διαγωνισμό για τα self tests ως φωτογραφικό που «στήθηκε» από την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήριζαν «πλασιέ της Siemens», προκειμένου να πάρει την προμήθεια η εν λόγω εταιρεία» τονίζει το παρατηρητήριο fake news της ΝΔ και προσθέτει:

«Έβγαλαν απανωτές ανακοινώσεις, έκαναν δεκάδες αναρτήσεις, και έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα, όλες τις προηγούμενες ημέρες, ανταγωνιζόμενοι ποιός θα πλασάρει καλύτερα το νέο fake αφήγημα.

Πρωταγωνίστησαν

»Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Ηλιόπουλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος κ. Καραγιάννη και οι βουλευτές κ. Αυγέρη, Βούτσης, Γιαννούλης, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Μπαλάφας και Τριανταφυλλίδης πρωταγωνίστησαν στον αγώνα της διασποράς του χυδαίου fake news μέσω τηλεόρασης ενώ στα social media ξεχώρισαν οι παρεμβάσεις των κ. Γ. Τσίπρα και Πολάκη, οι οποίοι έκαναν και χιούμορ γράφοντας πως «αν η Siemens παρήγαγε  λεωφορεία, συρμούς και ΜΕΘ θα είχαμε λύσει το ζήτημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των ΜΕΘ».

Προχειρότητα και χυδαιότητα

»Η πραγματικότητα είναι ότι η Siemens (που παρεμπιπτόντως παράγει και λεωφορεία και συρμούς και ΜΕΘ!), δεν ήταν καν μέσα στις 31 εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τα self tests που υποτίθεται πως στήθηκε για χάρη της, καθώς το test της Siemens δεν πληροί τις προδιαγραφές του δήθεν «φωτογραφικού» διαγωνισμού.

»Προχειρότητα, χυδαιότητα, εμμονή στο ψέμα και κυρίως μια στρατηγική που επενδύει σταθερά, τα πάντα, στο να μην τελειώνουμε με την πανδημία και να μεγιστοποιηθούν οι αρνητικές της συνέπειες. Δυστυχώς, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024