Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Δυο ηφαιστειακά νησιά μετατρέπονται σε τόπο… σεξουαλικού προσκυνήματος

Ιταλία : Δυο ηφαιστειακά νησιά μετατρέπονται σε τόπο… σεξουαλικού προσκυνήματος

Στο κάτω-κάτω πόσο ανεπηρέαστους να σας αφήσει ένα ηφαίστειο που οι ντόπιοι αποκαλούν «άτακτο αγόρι»;

Οι διακοπές ανέκαθεν κατάφερναν να αναστήσουν την χαμένη ερωτική μας διάθεση, όμως κάποια ιταλικά νησιά υποστηρίζουν ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα.

Πρόκειται για το Στρομπόλι και το Φιλικούντι, δυο πανέμορφες ηφαιστειακές ατόλες στο αιολικό αρχιπέλαγος της Σικελίας που ορισμένοι πιστεύουν ότι διαθέτουν μαγικές, αφροδισιακές ιδιότητες. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τα βαφτίσουν «ατόλες της γονιμότητας».

Τώρα, οι ντόπιοι αναφέρουν ότι έχουν μετατραπεί σε τόπους «σεξουαλικού προσκυνήματος», τουλάχιστον όταν ο κοροναϊός το επιτρέπει. Και συμφωνούν ότι η πατρίδα τους βοηθά τα ζευγάρια να… πειραματιστούν, αποδίδοντάς το στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Λέγεται, μάλιστα, ότι τα νησιά αποτελούν κορυφαίο προορισμό για νεόνυμφους που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και συρρέουν στην περιοχή από όλο τον κόσμο, ενώ οι νεαρές γυναίκες που θέλουν να βρουν σύντροφο προσεύχονται σιωπηλά μπροστά στη θάλασσα.

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

Το Στρομπόλι είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο και υποτίθεται ότι είναι και το πιο αφροδισιακό ανάμεσα στα ιταλικά νησιά.

Με ηφαιστειακές εκρήξεις κάθε 15 λεπτά περίπου, μάλλον όντως διαθέτει μαγικές ιδιότητες, αν οι επισκέπτες του μπορούν να σκεφτούν το σεξ αντί για τη λάβα.

Εξαιτίας της ηφαιστειακής φύσης του, το νησί έχει κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί, μαύρη και πράσινη άμμο, αλλά και άμμο καλυμμένη με ροζ λουλούδια.

Τα βράδια, τουρίστες κάνουν βαρκάδες τριγύρω του για να απολαύσουν τα «πυροτεχνήματα» των εκρήξεών του κάτω από τον έναστρο ουρανό.

«Είναι ένα πολύ αισθησιακό μέρος, ένα νησί φωτιάς και πάθους», εξηγεί στο CNN η Μαρία Πουγκλίσι, έμπορος κρασιών και κάτοικος της περιοχής. «Μπορείς να αισθανθείς μέσα σου τις διαρκείς δονήσεις κάθε φορά που εκρήγνυται. Είναι λες και το ηφαίστειο εκρήγνυται στο σώμα σου. Είναι μια ισχυρή, αφροδισιακή έλξη».

Έτσι, δεν λείπουν οι τουρίστες που περπατούν οκτώ ώρες μέχρι τον κρατήρα, προκειμένου να μείνουν εκεί γυμνοί και να ξαπλώσουν μπρούμυτα επάνω στο έδαφος για να αισθανθούν καλύτερα αυτές τις δονήσεις.

«Είναι μια οργασμική εμπειρία, μια τελετουργία που προκαλεί παθιασμένο σεξ. Η ζέστη και ο ηφαιστειακός ρυθμός μπαίνει στο αίμα σου και γεννά ερωτικές δονήσεις στην ατμόσφαιρα. Το ηφαίστειο είναι ζωντανό, εμείς λέμε ότι είναι άνδρας και είναι υπεύθυνος για την έξαψη των επισκεπτών. Είναι ένα άτακτο αγόρι».

Άλλοι παράγοντες που θεωρείται ότι προσδίδουν στο νησί κλίμα ερωτισμού, είναι τα μοναδικά αρώματα που πλημμυρίζουν τον την ατμόσφαιρα τη νύχτα.

Αιτία για αυτό είναι ένα ασυνήθιστο φυτό που ανθίζει στο νησί, το οποίο υποτίθεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες και ενισχύει τη γονιμότητα.

«Λέγεται cestrum nocturnum και τα πρασινωπά-λευκά λουλουδάκια του ανθίζουν μόνο τη νύχτα», εξηγεί η Λουίζα Παντουάνο, ιδιοκτήτρια τοπικού εστιατορίου. «Το φωνάζουμε Κυρία της Νύχτας ή Ομορφιά της Νύχτας».

«Το άρωμά του είναι τόσο έντονο, που μπορεί να σε κάνει να ζαλιστείς και μένει στην ατμόσφαιρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα περισσότερα σπίτια έχουν αυτό το φυτό στην αυλή τους ή μπροστά στην πόρτα τους. Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα».

Το φυτό πάντως, το οποίο έχουν υμνήσει οι Ιταλοί ποιητές, ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γιασεμί.

Ερωτικοί βράχοι και σπηλιές

Το κοντινό νησί Φιλικούντι είναι διάσπαρτο με «φαλλικούς» βράχους και απομονωμένες σπηλιές που λέγεται ότι συχνά… αξιοποιούνται από ζευγάρια.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι βαρκάρηδες μεταφέρουν ζευγάρια στις λεγόμενες «σπηλιές της γονιμότητας», ενώ προσφέρουν και μια πιο… ιδιαίτερη υπηρεσία: Μεταφέρουν μοναχικές γυναίκες σε βράχους με… παράξενα σχήματα. Εκείνες τους αγγίζουν και υποτίθεται ότι ευνοούνται από την τύχη στην αναζήτηση του επόμενου συντρόφου τους.

Ο Νίνο Τεράνο έχει κάνει πολλές φορές αυτή τη δουλειά και, όπως εξηγεί στο CNN, «μια τέτοια πέτρα, που έχει σχήμα φαλλού, λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη. Τα κορίτσια που τον χαϊδεύουν βρίσκουν άνδρα, παντρεύονται και κάνουν καλά παιδιά».

Πάντως, εκτός από τις ανήσυχες μοναχικές γυναίκες, τους παράξενους βράχους – και ειδικά τον La Canna, μια ηφαιστειακή εξοχή ύψους 85 μέτρων – επισκέπτονται και αναρριχητές.

Επιπλέον, οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες του νησιού γνωρίζουν πώς να φτιάχνουν φίλτρα γονιμότητας.

«Σε αυτό το νησί θα βρεις την αγάπη, με όποιον τρόπο και σε όποιο μέρος κι αν την ψάξεις, ακόμη και αν έρθει αργότερα και κάπου αλλού», ισχυρίζεται στο CNN ο ¨Ενζο Αναστάσι, εργαζόμενος σε ξενοδοχείο. «Αυτό το μέρος προετοιμάζει το έδαφος για κάθε πάθος που σου επιφυλάσσει η μοίρα. Στο κάτω-κάτω, εδώ γνώρισα και παντρεύτηκα τη σύζυγό μου».

Πάντως, ακόμη κι αν δεν βρείτε τον έρωτα ή το πάθος, τα δυο ιταλικά νησάκια θα σας αποζημιώσουν με τον φυσικό τους πλούτο.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024