Η συνεδρίαση της Τετάρτης αναμένεται να είναι θυελλώδης, καθώς επικρατεί διχογνωμία στους κόλπους των ειδικών σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας μεσούντος του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πιέζει ασφυκτικά το Σύστημα Υγείας

Σε τρεις ομάδες φαίνεται πως έχουν χωριστεί οι ειδικοί της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων των επόμενων 24ώρων για σταδιακή άρση του lockdown.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης αναμένεται να είναι θυελλώδης, καθώς επικρατεί διχογνωμία στους κόλπους των ειδικών σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας μεσούντος του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πιέζει ασφυκτικά το Σύστημα Υγείας.

Οι ήπιοι

Η ήπια τάση υποστηρίζει ότι το σκληρό lockdown πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί και τα μέτρα δεν αποδίδουν.

Το εν λόγω μπλοκ των ειδικών υποστηρίζει ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στα σπίτια και πρέπει οι συναναστροφές να γίνονται πλέον σε εξωτερικούς χώρους όπου θα υπάρχει περισσότερος έλεγχος.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θεωρούν ότι πρέπει να γίνει στις 5 Απριλίου κατά το πρότυπο των σούπερ-μάρκετ και με self test.

Οι επιφυλακτικοί

Μια πιο συντηρητική τάση υποστηρίζει, βλέποντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, ότι το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας πρέπει να γίνει πιο προσεκτικά, προκρίνοντας επαναλειτουργία μόνο των μικρών καταστημάτων είτε με click away είτε με click inside.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ταυτόχρονα με το λιανεμπόριο, ενώ για την εστίαση υποστηρίζουν ότι πρέπει να ανοίξει μετά το Πάσχα, αλλιώς κινδυνεύει το καλοκαίρι.

Οι σκληροί

Τέλος, οι πιο σκληροί λένε «όχι» στη χαλάρωση των μέτρων, καθώς δεν μειώνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, πρέπει να καθυστερήσει οποιοδήποτε άνοιγμα της οικονομίας και σίγουρα μετά τις 15 Απριλίου, αλλιώς προειδοποιούν πως η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr