Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στις αγορές από τα νέα lockdown - Πιέσεις στις τιμές των ομολόγων και του ευρώ

Ανησυχία στις αγορές από τα νέα lockdown – Πιέσεις στις τιμές των ομολόγων και του ευρώ

Πιέσεις δέχονταν σήμερα οι τιμές των ομολόγων και κυρίως το ευρώ καθώς το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων σε Γαλλία και Γερμανία σε συνδυασμό με τον αργό ρυθμό που προχωρά ο εμβολιασμός στην ευρωζώνη, προκαλούν ανησυχία στις αγορές.

Πιέσεις δέχονταν σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές των ομολόγων και κυρίως το ευρώ καθώς το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων σε Γαλλία και Γερμανία σε συνδυασμό με τον αργό ρυθμό που προχωρά ο εμβολιασμός στην ευρωζώνη, προκαλούν ανησυχία στις αγορές.

Η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και η περιορισμένη δημοσιονομική ανταπόκριση της Ε.Ε. εκτιμούν αναλυτές ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα η ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη να είναι το 2021 αρκετά συγκρατημένη.

Ανοδικές τάσεις αλλά δεν «ξέφυγαν» οι αποδόσεις

Η αγορά των ομολόγων δεν φαίνεται προς το παρόν να αντιδρά αρνητικά στα δεδομένα αυτά καθώς μετά την αύξηση τις αυξημένες αγορές από την ΕΚΤ, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 64 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,87% έναντι -0,32% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,19%.

Στην αγορά συναλλάγματος έντονες πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να υποχωρήσει κάτω από το όριο του 1,18 και συγκεκριμενα στα 1,1769 δολ. νωρίς το απόγευμα (προσεγγίζοντας τα χαμηλό του περασμένου Νοεμβρίου).

Το ευρώ πλήττεται καθώς εδραιώνεται πλέον η αντίληψη ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι ισχυρότερη συγκριτικά με την οικονομία της Ευρωζώνης.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται την τρέχουσα εβδομάδα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση των θέσεων εργασίας.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1784 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024