Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Αχτίδα φωτός από την Ελλάδα για την Ευρώπη

Bloomberg: Αχτίδα φωτός από την Ελλάδα για την Ευρώπη

Ο αρθρογράφος του διεθνούς πρακτορείου παραπέμπει στην επιτυχή έκδοση του νέου 30ετούς ομολόγου, τονίζοντας ότι αποτελεί «καλό νέο» για το κόστος δανεισμού της ΕΕ, ενώ σηματοδοτεί και την πλήρη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

«Εν μέσω των αλλεπάλληλων ειδήσεων για νέα lockdown και ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που χωλαίνει, εύκολα μπορεί κανείς να είναι απαισιόδοξος για το κατά πόσο η Ευρώπη θα γυρίσει σελίδα σε αυτή την πανδημία. Όμως, από την πλευρά των αγορών, υπάρχουν τουλάχιστον κάποια ίχνη φωτός που διαπερνούν το σκοτάδι».

Η διαπίστωση ανήκει στον αναλυτή του Bloomberg, Μάρκους Άσγουορθ, ο οποίος μάλιστα δείχνει και προς την κατεύθυνση από την οποία έρχονται τα – λίγα αλλά σημαντικά – ελπιδοφόρα μηνύματα. «Η Ελλάδα – γράφει – προσφέρει στην Ευρώπη μια αχτίδα φωτός».

«Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την πανδημία, η Αθήνα κατάφερε να εκδώσει ένα 30ετές ομόλογο σε αξιοπρεπή τιμή. Κι αυτό είναι ένα καλό νέο για το κόστος δανεισμού συνολικά της ΕΕ», σημειώνει ο ίδιος.

«Οι διεθνείς επενδυτές έχουν μια ολοένα πιο ευνοϊκή άποψη για τη χώρα η οποία επλήγη χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη από την κρίση του ευρώ, πριν μία δεκαετία», προσθέτει, παραπέμποντας στην επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης του νέου 30ετούς ομολόγου, την οποία χαρακτηρίζει ως «σημείο καμπής για την επιστροφή της στις αγορές».

Όπως τονίζει το άρθρο, σε αυτή την εξέλιξη βοήθησε αναμφίβολα και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι τώρα επιλέξιμη και για τα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως ο τραπεζικός κλάδος εξέρχεται σταδιακά από την εντατική, έχοντας διασωθεί από τον ESM.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024