
Γερμανία : Το σχέδιο για τις θερινές διακοπές και το άνοιγμα των εστιατορίων
Ο Μπάραϊς, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού, είπε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκετές ώστε να εμβολιάσει κάθε ενήλικα τουλάχιστον με την πρώτη δόση.
Οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια θα είναι εφικτές από το τέλος Ιουνίου υποστηριζόμενες και από το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, εκτίμησε σήμερα ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Τόμας Μπάραϊς, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.
Ο Μπάραϊς, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού, είπε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκετές ώστε να εμβολιάσει κάθε ενήλικα τουλάχιστον με την πρώτη δόση.
“Αυτό θα καταστήσει τις διακοπές και τις επισκέψεις σε εστιατόρια εφικτές για όλους”, είπε ο ίδιος, ο οποίος είναι βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σε ένα αντίγραφο συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.
Τα σχόλιά του αντικρούουν εκείνα που έκανε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο οποίος δήλωσε σήμερα στην Bild am Sonntag ότι κατά την άποψή του τα ταξίδια θα είναι και πάλι εφικτά τον Αύγουστο.
Οι Γερμανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα ακόμη κι εν μέσω πανδημίας, αλλά η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.
Μολαταύτα χιλιάδες Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στην Μαγιόρκα για τις διακοπές του Πάσχα μετά την αφαίρεση από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης περιοχής από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες λόγω κορονοϊού περιοχές.
- Μανιάτης προς ΕΕ: Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους το σύστημα τηλεδιοίκησης και αυτόματης πέδησης ETCS στην Ελλάδα;
- Δήμος Παλλήνης: Οριστική λύση για τις εργατικές κατοικίες Παλλήνης
- «Ο Γκουαρντιόλα απέρριψε την πρόταση της Ιταλίας» (vid, pic)
- Πυρκαγιές στην Ισπανία: Για δραματική κατάσταση κάνει λόγο ο Σάντεθ – Η Ελλάδα στέλνει δύο Καναντέρ
- Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της νέας μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας
- «Βάλτε κόκκινο κουμπί» – Aνησυχία στις ΗΠΑ μετά την κυβερνοεπίθεση από αυτόνομο σύστημα της OpenAI





