Η ίδια δημοσίευσε ένα email που έλαβε από κάποιον αποστολέα ο οποίος απειλεί με βίαιο θάνατο την ίδια και τα παιδιά της και λέει ότι θα πυρπολήσει το εβραϊκό θέατρο και θα κάψει τους υπαλλήλους του.

Η αστυνομία της Ρουμανίας ερευνά σήμερα τις καταγγελίες μιας βραβευμένης εβραϊκής καταγωγής ηθοποιού του κινηματογράφου και του θεάτρου ότι η ίδια και τα παιδιά της δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους κατά τις πρώτες ημέρες του εορτασμού του Εβραϊκού Πάσχα.

Η Μάγια Μόργκενστερν, η οποία υποδύθηκε την Παναγία στην ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη του Χριστού», διευθύνει το Θέατρο του Εβραϊκού Κράτους στο Βουκουρέστι.

Η ίδια δημοσίευσε ένα email που έλαβε από κάποιον αποστολέα ο οποίος απειλεί με βίαιο θάνατο την ίδια και τα παιδιά της και λέει ότι θα πυρπολήσει το εβραϊκό θέατρο και θα κάψει τους υπαλλήλους του.

Το email έχει υπογραφή «εκ μέρους της ακροδεξιάς Συμμαχίας για την Ένωση των Ρουμάνων (AUR)», παρότι ο αρχηγός της, Τζορτζ Σιμιόν, καταδίκασε την απειλή λέγοντας ότι δεν την διατύπωσε το κόμμα του και καλώντας τις αρχές να βρουν γρήγορα και να τιμωρήσουν τον αποστολέα του email.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντοπίζει την διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου του αποστολέα του ηλεκτρονικού μηνύματος.

Το υπερεθνικιστικό κόμμα AUR σχηματίστηκε πριν από ένα χρόνο και προκάλεσε έκπληξη στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου καθώς έγινε το τέταρτο μεγαλύτερο κόμμα στη βουλή.

Σε αντίθεση με κάποιες χώρες της κεντρικής Ευρώπης η Ρουμανία δεν είχε κάποιο οργανωμένο ακροδεξιό κόμμα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, παρότι ακροδεξιές ιδέες είχαν εμφανιστεί και σε κόμματα του πολιτικού κατεστημένου.

Η Ρουμανία ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας μέχρι τον Αύγουστο του 1944, όταν άλλαξε πλευρά, και εκατοντάδες χιλιάδες Ρουμάνοι και Ουκρανοί εβραίοι καθώς και Ρομά σκοτώθηκαν σε περιοχές υπό τον έλεγχό της.

Το μέλος αυτό της ΕΕ έχει ξεκινήσει μόλις τα τελευταία χρόνια να συμφιλιώνεται με τον ρόλο του στο Ολοκαύτωμα παραδεχόμενο για πρώτη φορά το 2003 ότι συμμετείχε σε αυτό.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr