Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιλιμάντζαρο : Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά-ηφαίστεια του κόσμου - Φώτο

Κιλιμάντζαρο : Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά-ηφαίστεια του κόσμου – Φώτο

Τα τοπία, τα αξιοθέατα και τα ζώα κάνουν τον ταξιδιώτη-πεζοπόρο να νιώθει «ένα με τη φύση». Η πεζοπορία από μόνη της αξίζει ακόμη και πριν φτάσει κάποιος στην κορυφή

Το Κιλιμάντζαρο είναι ένα διάσημο σημείο για ορειβάτες στην Ανατολική Αφρική. Είναι ένα αυτόνομο βουνό-ηφαίστειο ενώ ταυτόχρονα είναι αδρανές από άποψη ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Οι ορειβάτες θέλουν να ανεβούν στο Κιλιμάντζαρο γιατί υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορούν να δοκιμάσουν και να απολαύσουν καθώς ανεβαίνουν στην κορυφή αυτού του ψηλού βουνού.

Ένα φυσικό θαύμα, το Όρος Κιλιμάντζαρο είναι ένα χιονισμένο βουνό στον ισημερινό που περιβάλλεται από ένα καταπράσινο δάσος το οποίο με τη σειρά του περιβάλλεται από ξηρή σαβάνα.

Το μεγάλο υψόμετρο του βουνού αποτελεί παράγοντα που ευνοεί παράξενες και μοναδικές μορφές ζωής, όπως το χαριτωμένο λουλούδι του «Ελέφαντα» και το περίεργο δέντρο «Κιλιμάντζαρο» σύμφωνα με το travelerstoday.com.

Τα τοπία, τα αξιοθέατα και τα ζώα κάνουν τον ταξιδιώτη-πεζοπόρο να νιώθει «ένα με τη φύση». Η πεζοπορία από μόνη της αξίζει ακόμη και πριν φτάσει κάποιος στην κορυφή.

Χαρακτηριστικά και ιστορία

Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Αποτελεί μεμονωμένο ηφαιστειογενή ορεινό όγκο με δύο κορυφές από τις οποίες η κορυφή Κίμπο (5.895 μ.) είναι η υψηλότερη της Αφρικής, που συνδέεται με αυχένα με τη δεύτερη τη Μαβένσι (5.355 μ.).

Η Κίμπο είναι κρατήρας ηφαιστείου που βαίνει σε οριστική σβέση, η δε Μοβένσι είναι επίσης κρατήρας σβησμένου ηφαιστείου, άλλοτε ψηλότερη που έχασε μέρος του ύψους της από διάβρωση. Και οι δύο αυτές κορυφές καλύπτονται από παγετώνες, που είναι και οι μοναδικοί περί τον Ισημερινό.

Σύμφωνα με το el.wikipedia, οι παγετώνας της κορυφής Κίμπο κατεβαίνει μέχρι τα 4.900 μέτρα. Οι χαμηλότερες ζώνες του όρους από ύψος 3000 μέχρι 2000 μέτρα καλύπτονται από παρθένα δάση, ενώ οι ακόμη χαμηλότερες σχηματίζουν εξαιρετικές εκτάσεις καλλιέργειας.

Το Κιλιμάντζαρο ως μεμονωμένο επιβλητικό ορεινό κώνο αντίκρισαν πρώτοι οι Ευρωπαίοι ιεραπόστολοι Ρέμπαν και Κράπφ το 1848. Ακολούθησαν από τότε πολλές αποστολές για την αναγνώριση και εξερεύνησή του. Νεότερες αποστολές διαπίστωσαν πως οι παγετώνες του Κιλιμάντζαρου, από τους οποίους τροφοδοτούνται πολλοί ποταμοί της ανατολικής Αφρικής, ακόμη και ο Νείλος, συνεχώς μειώνονται.

Φώτο

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024