Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αργεί η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας – «Μάχη» για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ

Κοροναϊός : Αργεί η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας – «Μάχη» για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ

Η πληρότητα στις ΜΕΘ οδηγεί στο φαινόμενο δεκάδες ασθενείς να διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους. Οριακή μείωση των νέων εισαγωγών στις 470 μεσοστασταθμικά καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι διασωληνωμένοι όμως ξεπέρασαν τους 400, γεγονός που φανερώνει ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά

Η μητέρα των μαχών στα νοσοκομεία της Αττικής δίνεται για ένα κρεβάτι εντατικής νοσηλείας, καθώς η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid έχει ξεπεράσει προ πολλού το 95%, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να διασωληνώνονται καθημερινά σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ποσοστό 20% των ασθενών χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ» απάντησε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Κεντρική Μακεδονία ανέρχεται στο 77%. Τις επόμενες ημέρες η πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής αναμένεται να αυξηθεί.

Η εμπειρία της Βόρειας Ελλάδας από το δεύτερο κύμα, δείχνει πως η διαθεσιμότητα κλινών εντατικής θεραπείας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024