Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αργεί η αποκλιμάκωση της πανδημίας - Πώς θα κινηθούν οι κρίσιμοι δείκτες το επόμενο διάστημα

Κοροναϊός : Αργεί η αποκλιμάκωση της πανδημίας – Πώς θα κινηθούν οι κρίσιμοι δείκτες το επόμενο διάστημα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας, σημείωσε ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι το τέλος του Απρίλη θα φτάσει τις 9.000

Εκτοξεύτηκαν μετά από μια μέρα τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, με τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων να παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας, σημείωσε ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι το τέλος του Απρίλη θα φτάσει τις 9.000. «Προβλέπω ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα προσεγγίσουμε και θα υπερβούμε τις 9.000 θανάτους συνολικά, που σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 1.500 θανάτους μέχρι τέλος Απριλίου».

Σχετικά με τους διασωληνωμένους, τα στοιχεία είναι πιο ήπια, αφού το ταβάνι φαίνεται να φτάνει στους 750. «Ακραίες τιμές τους ανεβάζουν μέχρι τους 800. Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε εκεί».

«Αργή η αποκλιμάκωση»

Με αργό ρυθμό μειώνονται από την άλλη μεριά και τα κρούσματα, με τον καθηγητή να σημειώνει ότι «θα έχουμε μία αιχμή αυτήν την εβδομάδα, ίσως να δούμε και άλλα ψηλά νούμερα την άλλη εβδομάδα. Εν συνεχεία θα αρχίσει μια αργή αποκλιμάκωση».

Με αυτά τα στοιχεία, οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των μέτρων πάει για τα μέσα Απριλίου. «Θα οδηγηθούμε σε άρση των μέτρων ή τουλάχιστον κάποιων μέτρων μετά τις 20 του Απρίλη».

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, με τη διενέργεια καθημερινών τεστ. «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το γεγονός, καθότι πιστεύω ότι είναι το τελευταίο σοβαρό πανδημικό κύμα. Οι εμβολιασμοί προχωρούν πάρα καλά» κατέληξε ο καθηγητής.

Αναλυτικά όσα είπε

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024