Σεισμός : «Περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα παρόμοιο με της Θεσσαλίας», προβλέπει ο Γ. Παπαδόπουλος
Ο διακεκριμένος σεισμολόγος, βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας
Σε δήλωση – βόμβα προέβη ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, καθώς εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας, προ ενός μήνα.
Ο διακεκριμένος σεισμολόγος, βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σεισμοί στη Θεσσαλία, πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας» τόνισε, μιλώντας στο Action24, και πρόσθεσε:
«Ποτέ δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, όμως θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν».
Όπως είπε «δεν κάνουμε μία πρόγνωση με την αυστηρή έννοια, κάνουμε όμως μία εκτίμηση, η οποία είναι απολύτως βάσιμη σύμφωνα με όλα τα σεισμολογικά και τεκτονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα υπόψη μας. Και, φυσικά, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία».
Η σημασία των αχαρτογράφητων ρηγμάτων
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αχαρτογράφητων ρηγμάτων, και επισήμανε την αναγκαιότητα έρευνας για εντοπισμό και άλλων περιοχών όπου ενδέχεται να υπάρχουν αχαρτογράφητα ρήγματα.
«Στη Θεσσαλία ενεργοποιήθηκαν τυφλά ρήγματα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, το 1978 στη Θεσσαλία, το 1980 στη Μαγνησία και το 1981 στις Αλκυονίδες. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός, ο οποίος προκαλεί αυτή χρονική συσσώρευση σεισμών μέσα σε χρονικά διαστήματα, το πολύ, 2-3 ετών, με τα ίδια χαρακτηριστικά ρηγμάτων» κατέληξε.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας