Ακόμη μία παγκόσμια διάκριση σημειώθηκε για τον Ολυμπιακό, καθώς το έμβλημα του συλλόγου είναι ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου

Ο Ολυμπιακός αποτελεί την κορυφαία ελληνική ομάδα και μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες στον κόσμο, με τους ερυθρόλευκους να είναι ένας από τις πιο δημοφιλείς συλλόγους. Η αναγνώριση του Ολυμπιακού και του εμβλήματος του λοιπόν είναι παγκόσμια, ενώ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, οι Πειραιώτες έχουν ένα από τα κορυφαία και πιο αναγνωρίσιμα σήματα.

Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, το εμβληματικό σύμβολο των Πειραιωτών, κατατάσσεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία εμβλήματα όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό «Four Four Two», το έμβλημα της ομάδας του Πειραιά βρίσκεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία συλλόγων από όλο τον κόσμο.

«Ο Ολυμπιακός σχηματίστηκε από δύο ομάδες και του δόθηκε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά, έχοντας στο μέτωπο ενός έφηβου ένα δάφνινο στεφάνι. Το κόκκινο και το λευκό επιλέχθηκαν για πάθος και αγνότητα αντίστοιχα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ιστορία του δαφνοστεφανωμένου έφηβου

Με την ομάδα να συμβολίζει το ολυμπιακό ιδεώδες, ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος αποτέλεσε το ιδανικότερο έμβλημα του Ολυμπιακού, εμπνευσμένος από τους αρχαίους αγώνες. Εξίσου σημαντικό συμβολισμό έχει και η «ερυθρόλευκη».

Τα χρώματα επιλέχθηκαν από τον Γιάννη Ανδριανόπουλο (ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας), ο οποίος σχεδίασε και την πρώτη φανέλα. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει το πάθος, την δύναμη και την γενναιότητα σε αντίθεση με το λευκό που συνδέεται με την αγνότητα, την ηθική και τον δίκαιο ανταγωνισμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr