Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια αναγνώριση: Το έμβλημα του Ολυμπιακού στα κορυφαία του κόσμου

Παγκόσμια αναγνώριση: Το έμβλημα του Ολυμπιακού στα κορυφαία του κόσμου

Ακόμη μία παγκόσμια διάκριση σημειώθηκε για τον Ολυμπιακό, καθώς το έμβλημα του συλλόγου είναι ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου

Ο Ολυμπιακός αποτελεί την κορυφαία ελληνική ομάδα και μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες στον κόσμο, με τους ερυθρόλευκους να είναι ένας από τις πιο δημοφιλείς συλλόγους. Η αναγνώριση του Ολυμπιακού και του εμβλήματος του λοιπόν είναι παγκόσμια, ενώ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, οι Πειραιώτες έχουν ένα από τα κορυφαία και πιο αναγνωρίσιμα σήματα.

Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, το εμβληματικό σύμβολο των Πειραιωτών, κατατάσσεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία εμβλήματα όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό «Four Four Two», το έμβλημα της ομάδας του Πειραιά βρίσκεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία συλλόγων από όλο τον κόσμο.

«Ο Ολυμπιακός σχηματίστηκε από δύο ομάδες και του δόθηκε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά, έχοντας στο μέτωπο ενός έφηβου ένα δάφνινο στεφάνι. Το κόκκινο και το λευκό επιλέχθηκαν για πάθος και αγνότητα αντίστοιχα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ιστορία του δαφνοστεφανωμένου έφηβου

Με την ομάδα να συμβολίζει το ολυμπιακό ιδεώδες, ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος αποτέλεσε το ιδανικότερο έμβλημα του Ολυμπιακού, εμπνευσμένος από τους αρχαίους αγώνες. Εξίσου σημαντικό συμβολισμό έχει και η «ερυθρόλευκη».

Τα χρώματα επιλέχθηκαν από τον Γιάννη Ανδριανόπουλο (ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας), ο οποίος σχεδίασε και την πρώτη φανέλα. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει το πάθος, την δύναμη και την γενναιότητα σε αντίθεση με το λευκό που συνδέεται με την αγνότητα, την ηθική και τον δίκαιο ανταγωνισμό.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Έχουμε έρθει με σκοπό τη νίκη και την πρόκριση – Θέλουμε να κυριαρχήσουμε»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διαβεβαίωσε πως ο Ολυμπιακός θα μείνει πιστός στις ιδέες του για να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024