Τι δηλώνουν οι λήπτες των οργάνων που δώρισαν οι γονείς του άτυχου Ιάσονα.

Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πήρε η δεύτερη γυναίκα στην οποία μεταμοσχεύθηκε ο δεύτερος νεφρός του άτυχου 23χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, έπειτα από το τροχαίο που συνέβη έξω από τη Βουλή.

Η γυναίκα εδώ και μία δεκαετία υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

«Θέλω να συναντήσω την οικογένεια του Ιάσονα»

«Σήμερα εμένα σώθηκε η ζωή μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτήν την οικογένεια. Δεν ξέρω αν θέλουν να με γνωρίσουν, εγώ πάντα θα προσεύχομαι και για εκείνους και για το παιδί τους. Ήταν ένα δώρο εξ ουρανού για μένα» ανέφερε η γυναίκα από τη Δράμα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η οικογένεια του Ιάσονα να ξέρει ότι τους σκεφτόμαστε και τους αγαπάμε. Με αυτή την πράξη τους κάνανε το χαμό του παιδιού τους, μία προσφορά αγάπης και ελπίδας για έξι συνανθρώπους τους» ανέφερε ο αδερφός της γυναίκας.

Δώρο ζωής από τον 23χρονο Ιάσονα έλαβε και μία γυναίκα από τη Χαλκιδική, η οποία ακόμη νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και θα πάρει σε λίγες ημέρες εξιτήριο.

«Χτυπάει η καρδιά του Ιάσονα»

Η καρδιά του άτυχου Ιάσονα μεταμοσχεύθηκε σε έναν 45χρονο άνδρα, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», ο 45χρονος ασθενής παραμένει στην εντατική για προληπτικούς λόγους, με τους γιατρούς να θεωρούν ότι είναι ζήτημα ημερών να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Πάει μία χαρά η μεταμόσχευση καρδιάς, ενδέχεται μέσα στην ημέρα να πάει στο δωμάτιο και μέσα στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα είναι σε κατάσταση να εξέλθει από το νοσοκομείο. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με αυτήν την απόφαση τους χαρίζουν την φυσιολογική ζωή που μπορούν να ζήσουν ξανά» ανέφερε φίλος του 45χρονου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr