Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έλεγχοι για μυκητολογικές ασθένειες σιτηρών

Έλεγχοι για μυκητολογικές ασθένειες σιτηρών

Επιτόπιους ελέγχους και δειγματοληψίες σε καλλιέργειες σκληρού σίτου, καθώς και εργαστηριακή εξέταση δειγμάτων ασθενών φυτών, πραγματοποιεί η ΔΑΟΚ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι μέχρι στιγμής παρατηρήσεις δείχνουν ότι η υγιεινή κατάσταση των σιτοκαλλιεργειών στις οποίες εφαρμόστηκαν ψεκασμοί με μυκητοκτόνα, χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές καλή. Τοπικά και κυρίως στις καλλιέργειες που δεν έχουν ψεκαστεί με μυκητοκτόνα, έχουν παρατηρηθεί προσβολές κυρίως από τις μυκητολογικές ασθένειες Σεπτορίωση και Πυρηνοφόρα, προσβολές οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες.

Επειδή ο συνδυασμός των σημαντικών βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και η επικείμενη άνοδος της θερμοκρασίας ευνοούν την ανάπτυξη και εξέλιξη των παραπάνω ασθενειών, οι σιτοπαραγωγοί θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση ελέγχοντας τις καλλιέργειές τους επισταμένως για προσβολές, ώστε έγκαιρα – εφόσον χρειαστεί – να επέμβουν με μυκητοκτόνα.

Η χημική καταπολέμηση εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαία, πρέπει να πραγματοποιηθεί με εγκεκριμένο μυκητοκτόνο τηρώντας το προβλεπόμενο όριο ημερών ψεκασμού πριν τη συγκομιδή, για την αποφυγή εύρεσης υπολειμμάτων στα παραγόμενα προϊόντα. Η απόφαση για ψεκασμό θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024