Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής του νέου Amarok το οποίο δείχνει να υιοθετεί μια πιο περιπετειώδη σχεδίαση τονίζοντας τις δεδομένες ικανότητές του.

Η VW δίνει μια γεύση από τη νέα γενιά του Amarok η οποία αναμένεται εντός του 2022, αποτελώντας καρπό συνεξέλιξης με την Ford στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ομίλων.

Το πρώτο αυτό επίσημο σκίτσο αποτυπώνει μια σαφώς πιο περιπετειώδη εμφάνιση για το γερμανικό pickup το οποίο δείχνει να συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής ξεδιπλώνοντας ένα πιο επιβλητικό, off-road χαρακτήρα. Κοινώς τώρα που ακόμα και τα supermini φλερτάρουν με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των SUV, δεν υπάρχει προφανώς κανένας λόγος ένα μοντέλο σαν το Amarok να απεμπολεί τον πραγματικό του χαρακτήρα, προκειμένου να δείχνει πιο «πολιτισμένο».

Πλήρης απενοχοποίηση λοιπόν για το Amarok που υιοθετεί μια μεγαλύτερη και πιο επιθετικά σχεδιασμένη γρίλια στα πρότυπα του Touareg και η οποία περιστοιχίζεται από πιο τολμηρά σχεδιασμένα προστατευτικά και προφυλακτήρα όπου κυριαρχούν οι έντονες ακμές. Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο του αμαξώματος που υιοθετεί ένα πιο μυώδες παράστημα και τετραγωνισμένους θόλους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της VW θα πρόκειται «για ένα συναρπαστικό pickup με αυθεντικό DNA της VW τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και σχεδιασμού».

Όπως και να έχει είναι γνωστό ότι το VW Amarok θα συνεξελιχθεί μαζί με το Ford Ranger στο πλαίσιο της συνεργασίας των ομίλων Ford και VW η οποία ανακοινώθηκε το καλοκαίρι το 2020.

«Η VW Commercial Vehicles έχει προχωρήσει σε μια σημαντική στρατηγική κίνηση, δημιουργώντας τη συνεργασία με την Ford. O διάδοχος του Amaron θα είναι ένας από τους πρώτους καρπούς αυτής της συνεργασίας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ομίλου, Herbert Diess.

Όπως είναι επίσης γνωστό η συνεργασία των Ford-VW περιλαμβάνει και τον τομέα της εξέλιξης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης μέσω της Argo Al ενώ η «μπλε οβάλ» φίρμα αναμένεται να επωφεληθεί και από την ηλεκτρική τεχνογνωσία των Γερμανών, αποκτώντας πρόσβαση στην πλατφόρμα ΜΕΒ από την οποία θα προκύψουν επίσης ηλεκτρικά μοντέλα με τα σήματα της Ford.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr