Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TUI - Γερμανία : Οι κρατήσεις έχουν φθάσει στο 60% της προ κρίσης περιόδου

TUI – Γερμανία : Οι κρατήσεις έχουν φθάσει στο 60% της προ κρίσης περιόδου

«Ενθαρρυντικά» για τη συνέχεια χαρακτηρίζει τα έως τώρα δεδομένα από τις κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι ο γερμανικός όμιλος.

Στο 60% της προ κρίσης κίνησης κυμαίνονται μέχρι τώρα οι κρατήσεις για διακοπές το φετινό καλοκαίρι, ανακοίνωσε η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος παγκοσμίως, χαρακτηρίζοντας τα δείγματα «ενθαρρυντικά» για τη συνέχεια.

Κρατήσεις από 2,8 εκατ. Γερμανούς

Μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις 2,8 εκατομμύρια Γερμανοί, επισημαίνει η εταιρεία, η οποία θα προσφέρει φέτος το 75-80% των προϊόντων της, αλλά θα είναι σε ετοιμότητα να αυξήσει την προσφορά της, αν τελικά η ζήτηση αυξηθεί πιο δυναμικά.

Σκέψεις για απαγόρευση ταξιδιών

Το αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών για ταξίδια έχει πάντως θορυβήσει την γερμανική κυβέρνηση που φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει προσωρινά στους πολίτες τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Ουλρίκε Ντέμερ, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν εάν είναι εφικτό να αποτραπούν προσωρινά τα ταξίδια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού.

Όπως γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου η Καγκελάριος ζήτησε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να εξετάσουν τις νομικές δυνατότητες απαγόρευσης, με την υπουργό Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο είναι «συνταγματικά αδύνατο» να επιβληθεί.

Αυτό ωστόσο που μπορεί να επιβληθεί χωρίς να προσκρούει στο Σύνταγμα είναι η επιβολή τεστ κοροναϊού για όλους όσοι φθάνουν στην Γερμανία από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως του εάν βρίσκονταν σε «περιοχή κινδύνου» ή όχι.

Η υποχρέωση αυτή θα ισχύσει από τις 00:00 της Κυριακής.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, το μέτρο επρόκειτο αρχικά να εφαρμοστεί από αύριο, Παρασκευή, και η αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι αεροπορικές εταιρίες.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, αύριο θα εκδοθεί και η σχετική οδηγία, η οποία θα προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν στους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιριών αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβασή τους σε πτήση προς την Γερμανία. Το εν λόγω μέτρο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ισχύσει ως τις 12 Μαΐου.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024