Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ αντιδρά, αλλά ο Κούγιας έχει μιλήσει στην UEFA για τα… μπραβιλίκια στις ΕΠΣ

Η ΑΕΚ αντιδρά, αλλά ο Κούγιας έχει μιλήσει στην UEFA για τα… μπραβιλίκια στις ΕΠΣ

Δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα με την πολύ σοβαρή υπόθεση της καταγγελίας για παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Οι φήμες, τα σενάρια αλλά και οι επίσημες φωνές ακούγονται εδώ και μήνες γύρω από τις σκοτεινές συνθήκες των εκλογών ανά την Περιφέρεια.

Βαρύς κρέμεται ο πέλεκυς πάνω από την ΑΕΚ. Η «βόμβα» που έσκασε από την Επιτροπή Δεοντολογίας και αφορά την καταγγελία στην οποία προέβη ο «Σύλλογος Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας», ο οποίος κατηγορεί την ΑΕΚ ότι αναμείχθηκε στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας έχει φέρει ανησυχία στις τάξεις του συλλόγου, παρά το γεγονός πως στην Ένωση αναφέρουν το αντίθετο.

Και έχει φέρει ανησυχία διότι αν αποδειχτεί η εμπλοκή της ΑΕΚ, τότε οι ποινές μπορεί να είναι πάρα πολύ αυστηρές. Μάλιστα, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει την ευχέρεια να τιμωρήσει με ισχυρή πιθανολόγηση ενοχής, χωρίς να απαιτείται πλήρης απόδειξη όπως στα ποινικά δικαστήρια.

Η σημερινή εξέλιξη προφανώς δεν μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι σε ιστοσελίδα της Χίου είχαν δημοσιευθεί πληροφορίες πως η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε αποπειραθεί να εμπλακεί και στις αρχαιρεσία της ΕΠΣ Χίου.

Όπως επίσης, εδώ και τέσσερα χρόνια όλοι συζητούν για πουλμανάκια με κόσμο που φεύγει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με προορισμούς διάφορα μέρη στην Ελλάδα και πολλές ΕΠΣ ανά την Επικράτεια. Και για μπράβους που κάνουν την εμφάνισή τους σε ημέρες εκλογών, όταν και οι καφρίλες περισσεύουν.

Πράγματα που έχουν γίνει γνωστά εδώ και 14 μήνες δημόσια από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις με ονοματεπώνυμα μπροστά σε FIFA, UEFA και Λευτέρη Αυγενάκη. Τι είχε πει ο Κούγιας; Για εγκληματικές οργανώσεις που αγοράζουν Ενώσεις, για μπράβους, για βαλίτσες με χρήματα. Ιδού ένα απόσπασμα των όσων είχε μεταφέρει πέρσι τον Ιανουάριο, κάνοντας τον Λάκοβιτς να του ζητήσει να πάει στη Νιόν και να τα πει.

Ιδού ένα απόσπασμα των όσων είχε μεταφέρει ο Κούγιας:

«Όπου υπάρχουν εκλογές τοπικών ενώσεων, ξεκινάει ένα πούλμαν από την Αθήνα, με επικεφαλής έναν Γιάννη Παπαδόπουλο. Αυτός έχει μαζί του έναν Δανιήλ, πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας και έναν Ντάσιο, ταμεία της ίδιας ΕΠΣ. Αυτοί έχουν μαζί τους φουσκωτούς εγκληματίες. Από την άλλη πλευρά, ξεκινάει ένα άλλο πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη. Με επικεφαλής έναν πρώην τερματοφύλακα, ονόματι Πουρλιοτόπουλο, έναν πρώην διαιτητή με το όνομα Τεβεκέλης και με τους αντίστοιχους μπράβους. Και οι δύο ομάδες, με βαλίτσες με πολλά χρήματα μαζί τους.

Εγκαθίσταται η μία ομάδα σε ένα ξενοδοχείο και η άλλη ομάδα σε ένα άλλο ξενοδοχείο της ίδιας πόλης. Και ξεκινούν την προσπάθεια να αγοράσουν ψήφους. Εξαγοράζουν την ψήφο των σωματείων, με χρήματα από 1.000 έως 10.000 ευρώ το κάθε σωματείο. Ο πρόεδρος που εκλέγουν, λοιπόν, είναι ένα ανήθικο πρόσωπο, καθώς εκλέγεται από μία παράνομη διαδικασία.

Τελευταίο παράδειγμα ό,τι συνέβη προχθές στην ΕΠΣ Φθιώτιδας, όπου πρόεδρος είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου. Εκεί, όπως μπορείτε να δείτε σε μια σειρά από βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, ο Γ. Παπαδόπουλος με τη συνοδεία του, με συμπεριφορά εγκληματιών, παρενέβησαν στη διαδικασία. Ανάλογες ενέργειες έχουν συμβεί σε όλες τις ΕΠΣ και υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα. Τη διαδικασία αυτή τη γνωρίζει ο Γραμμένος, έτσι έγινε πρόεδρος.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτή η διαδικασία, είναι η επιλογή τω διαιτητών που προέρχονται από τις τοπικές ενώσεις και οι οποίοι σφυρίζουν από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, Football League έως τη Super League1 και ελέγχονται από αυτόν που ελέγχει την ΕΠΟ, δηλαδή από τον Γραμμένο.

Ο λόγος που η συμμορία του Παπαδόπουλου και η άλλη από τη Θεσσαλονίκη επιθυμούν να ελέγχουν τις ενώσεις και την ΕΠΟ, είναι για να πουλάνε στον εκάστοτε ισχυρό, τώρα στον Σαββίδη, ότι ελέγχουν διαιτησία. Στην πραγματικότητα, ελέγχουν το πρωτάθλημα.

Εμφανίζονται από το πουθενά, από τα τοπικά, ομάδες-σφραγίδες, χωρίς οπαδούς, χωρίς γήπεδο, χωρίς προπονητικό κέντρο, με 10-15-100 εισιτήρια στα παιχνίδια τους. Δημιουργούνται ανεβαίνουν καθαρά για το στοίχημα. Και είναι συνδεδεμένες με διεθνείς οργανώσεις».

Για στημένη υπόθεση μιλάει η ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ μιλούν για μια στημένη υπόθεση, για καταγγελία χωρίς στοιχεία και ανυπόγραφη.

Συγκεκριμένα, από την ΑΕΚ αναφέρουν πως «Εννοείται βεβαίως ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία από την εμπλοκή μας στην υπόθεση, αλλά από την άλλη πλευρά επικρατεί οργή για τη συγκεκριμένη μεθόδευση. Παρακολουθούμε με προσοχή την υπόθεση και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βγούμε να μιλήσουμε με στοιχεία και ονόματα για όσους την έχουν μεθοδεύσει αλλά και όσους εκτελούν εντολές σε σχέση με την υπόθεση».

Επιπλέον, αναφέρουν πως δεν υπάρχει κανένα σωματείο με την επωνυμία «Ενωση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας», ενώ νωρίτερα αναφέρονταν και στον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος απάντησε στη διαρροή της ΑΕΚ κάνοντας λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024