Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Διευθυντής ζήτησε από 11χρονο μαθητή να γονατίσει και να απολογηθεί «σαν Αφρικανός»

ΗΠΑ : Διευθυντής ζήτησε από 11χρονο μαθητή να γονατίσει και να απολογηθεί «σαν Αφρικανός»

Ο μαθητής, που είναι μόλις 11 ετών και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δεν κατάγεται καν από την Αφρική

Ένας λευκός διευθυντής σε καθολικό σχολείο των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα του Long Island τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελίες ότι ανάγκασε έναν μαύρο μαθητή του να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντάς του ότι αυτός είναι ο «αφρικανικός τρόπος» απολογίας.

Την καταγγελία έκανε η Τρίσα Πολ, μητέρα του 11χρονου αγοριού που υπέστη αυτή την εξόχως ρατσιστική συμπεριφορά στο σχολείο St. Martin de Porres.

Το περιστατικό δημοσιεύθηκε αρχικά από την New York Daily News.

«Το St. Martin’s δεν συμφωνεί ούτε αποδέχεται τις πράξεις του διευθυντή μας», δήλωσε ο Αδελφός Τζέιμς Κόνγουεϊ, ο οποίος τον αντικατέστησε, σε ανακοίνωσή του. «Το περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει τις θεμελιώδεις αρχές και πρωτόκολλα του σχολείου απέναντι σε ζητήματα που αφορούν τους μαθητές».

«Έχουμε ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για το περιστατικό και έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ποιες είναι οι καθιερωμένες και αποδεκτές πρακτικές αλληλεπίδρασης των μαθητών και του προσωπικού», συνέχισε ο αναπληρωτής διευθυντής. «Η σημαντικότερη αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά τις πνευματικές και εκπαιδευτικές βάσεις που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν υποδειγματικές ζωές».

Σε συνέντευξή του στο CNN την Τρίτη, η Πολ δήλωσε ότι παρατήρησε πως ο γιος της ήταν θλιμμένος μετά το σχολείο, μια μέρα στα τέλη του περασμένου μήνα. Όταν τον ρώτησε τι είχε συμβεί, εκείνος της είπε ότι τον έστειλαν στο γραφείο του διευθυντή επειδή έκανε τις εργασίες της Λογοτεχνίας την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να διαβάζει.

Η Πολ σημείωσε ότι ο δάσκαλος του γιου της πήρε την εργασία του, την έσκισε και τον πήγε στο γραφείο του διευθυντή. Όταν έφτασαν εκεί, εκείνος του ζήτησε να γονατίσει μπροστά στον δάσκαλο σε ένδειξη απολογίας.

«Γέμισα με κάθε λογής συναισθήματα», θυμάται η Πολ. Όταν ο διευθυντής την κάλεσε μερικές ημέρες αργότερα για να συζητήσουν τις ημερομηνίες της πρώτης θείας κοινωνίας του γιου της (οι καθολικοί περνούν από μια περίοδο θρησκευτικής μαθητείας πριν μπορέσουν να λάβουν μέρος στο μυστήριο), η Πολ του μίλησε για το ζήτημα.

«Τον ρώτησα τι είχε συμβεί κι εκείνος άρχισε να μου διηγείται μια ιστορία για μια αφρικανική οικογένεια που έστελνε τα παιδιά της στο σχολείο πριν από πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με την Πολ, ο διευθυντής της είπε ότι ο πατέρας ενός μαθητή του κάποτε του είχε ζητήσει να υποκλίνεται όταν ζητά συγγνώμη, λέγοντας ότι αυτός είναι ο «νιγηριανός τρόπος».

«Απλώς δεν ήξερα τι να πω», εξηγεί στο CNN η Πολ που είναι επίσης μαύρη και έχει καταγωγή από την Αϊτή – και όχι από την Αφρική. «Δεν καταλάβαινα τι σχέση έχει αυτό»

«Στεναχωρήθηκα και απογοητεύτηκα πολύ», συνεχίζει, αναφέροντας ότι λίγες ημέρες αργότερα επέστρεψε στο σχολείο και προσπάθησε να συζητήσει και πάλι το ζήτημα.

Στο γραφείο του, ο διευθυντής επανέλαβε την ίδια ιστορία λέγοντάς της αυτή τη φορά ότι αυτός ήταν ο «αφρικανικός τρόπος», ενώ εκείνη προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι η συμπεριφορά του ήταν εξευτελιστική.

Στη συνέχεια, αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο ο γιος της να παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Πλέον είναι εντελώς αμίλητος», ομολογεί. «Έχουν αλλάξει οι αντιδράσεις του απέναντι σε όλους, στην οικογένεια, στους φίλους του. Είναι θλιμμένος. Έχει απορίες. Προσπαθεί απλώς να αντεπεξέλθει σε όλο αυτό».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο», συνεχίζει. «Δεν είμαστε όλοι Αφρικανοί. Δεν είμαστε όλοι Νιγηριανοί».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024