Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ : Πρώην συνήγορός έκανε απίθανες δηλώσεις για να αποφύγει μήνυση

Ντόναλντ Τραμπ : Πρώην συνήγορός έκανε απίθανες δηλώσεις για να αποφύγει μήνυση

Η Σίντνεϊ Πάουελ ίσως δεν σκέφτηκε όσο έπρεπε αυτό το απίστευτο νομικό επιχείρημα

Μια δικηγόρος που ανήκε στα ανώτερα στελέχη της νομικής ομάδας που επιδίωξε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2020, υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση. Συγκεκριμένα, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δέχτηκε μήνυση δισεκατομμυρίων που την κατηγορεί για συκοφαντία, ανέφερε ότι «κανένας λογικός άνθρωπος» δεν θα πίστευε τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς της περί εκλογικής νοθείας πέρσι τον Νοέμβριο.

Σε μια προσπάθεια να διαφύγει των κατηγοριών μετά τη μήνυση της εταιρείας Dominion που κατασκευάζει τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές, οι δικηγόροι της Σίντνεϊ Πάουελ υποστήριξαν ότι οι περίπλοκες θεωρίες συνωμοσίας που διέδιδε σε εμφανίσεις της στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο πέρσι τον Νοέμβριο, ενώ παράλληλα επιχειρούσε να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες, προστατεύονται από το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πίστευε ότι οι δηλώσεις της ανταποκρίνονταν όντως στην πραγματικότητα», υποστήριξαν οι δικηγόροι της Πάουελ, μιας πρώην ομοσπονδιακής εισαγγελέα από το Τέξας που τράβηξε την προσοχή του Τραμπ μέσω της εμπλοκής της στην υπεράσπιση του πρώην συμβούλου του για ζητήματα εθνικής άμυνας, Μάικλ Φλιν.

Η Πάουελ είχε δηλώσει ψευδώς στην τηλεόραση αλλά και σε νομικές ενημερώσεις ότι τα μηχανήματα της Dominion χρησιμοποιούσαν τεχνολογίες που έκλεβαν ψήφους από τον Τραμπ. Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύχθηκε στη… Βενεζουέλα, για να επιτρέψει στον Ούγκο Τσάβεζ να νοθεύσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Αυτά τα ψεύδη οικοδομήθηκαν επί των αβάσιμων ισχυρισμών που δημοσιεύθηκαν σε ένα ανώνυμο blog υπέρ του Τραμπ και τα οποία στη συνέχεια ο ίδιος φρόντισε να διαδώσει σε παγκόσμια κλίμακα γράφοντας στο Twitter στις 12 Νοεμβρίου «ΕΚΘΕΣΗ: Η DOMINION ΔΙΕΓΡΑΨΕ 2,7 ΕΚΑΤ. ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ».

Η εταιρεία, αναφέροντας ότι αυτές οι δηλώσεις οδήγησαν σε οικονομικές απώλειες και επέφεραν πλήγμα στην αξιοπιστία της, υπέβαλε μήνυση $1,3 εκατ. κατά της Πάουελ και του συναδέλφου της στην νομική ομάδα του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι. Υπάλληλος της εταιρείας υπέβαλε χωριστή μήνυση κατά της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, αναφέροντας ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές κατά της ζωής του.

Όμως οι δικηγόροι της Πάουελ υποστήριξαν ότι οι ψευδείς πληροφορίες που διέδιδε για τις εκλογές, δεν παρουσιάστηκαν ποτέ ως πραγματικά γεγονότα.

«Ήταν ξεκάθαρο σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι οι ισχυρισμοί της Πάουελ ήταν προσωπικές της απόψεις και νομικές θεωρίες γύρω από ένα ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας», αναφέρει η νομική της ομάδα. «Τα μέλη του κοινού που ενδιαφέρονταν για το ζήτημα ήταν ελεύθερα να εξετάσουν αυτά τα στοιχεία, όπως και έκαναν, και να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα – ή να περιμένουν μέχρι το ζήτημα να διαλευκανθεί δικαστικά πριν αποφασίσουν».

Φυσικά, οι ισχυρισμοί προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα ΗΠΑ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024