Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Urus: Ρεκόρ ταχύτητας -εν ψυχρώ

Lamborghini Urus: Ρεκόρ ταχύτητας -εν ψυχρώ

Το μοντέλο της ιταλικής φίρμας προσθέτει έναν ακόμα τίτλο στο παλμαρέ του κατοχυρώνοντας το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας σε πάγο και συγκεκριμένα στην επιφάνεια της βαθύτερης και αρχαιότερης λίμνης στον κόσμο.

Αν και τα ρεκόρ ταχύτητας αποτελούν μια πολυπαραγοντική επίτευξη με μάλλον αμφίβολη χρησιμότητα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ιδίως αυτές που βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, δείχνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία προς το συγκεκριμένο σπορ που σχεδόν από καταβολής του, κάθε άλλο παρά αφορά αποκλειστικά τα στενά όρια της ασφάλτου.

Έτσι το νέο «παράσημο» ταχύτητας που απέσπασε το SUV της Lamborghini σημειώθηκε σε πάγο στο πλαίσιο του ρωσικού φεστιβάλ ταχύτητας Days of Speed που διοργανώθηκε από την LAV Racing, με το ταχύμετρο της Urus να γράφει 298 χλμ./ώρα.

Σαν να μην έφτανε ο κίνδυνος που ελλοχεύει στην ολισθηρότητα μιας απλά παγωμένης ασφάλτου, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην επιφάνεια της λίμνης Βαϊκάλης η οποία αποτελεί ένα από τα αγαπημένα spots των Ρώσων για αντίστοιχες «αποκοτιές».

Σε ό,τι αφορά την Lamborghini, είναι η πρώτη φορά που η Lamborghini συμμετέχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ταχύτητας το οποίο μετράει αρκετά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η Urus σημείωσε ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα κατά τη διάρκεια των δοκιμών που προηγήθηκαν του τελικού sprint, με τον 18 φορές πρωταθλητή του είδους Andrey Leontyev να οδηγεί το ιταλικό SUV με 302 χλμ./ώρα επί πάγου.

Εκτός από το ρεκόρ ταχύτητας επί πάγου η Urus απέσπασε και την καλύτερη μέση ταχύτητα από στάση και για ένα χιλιόμετρο, καταγράφοντας 114 χλμ./ώρα.

Αμφότερα τα ρεκόρ φέρουν την πιστοποίηση της FIA και της RAF της ρωσικής ομοσπονδίας αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί, ότι το διαχρονικό ρεκόρ ταχύτητας σε πάγο κατέχει από το 2013 το Audi RS6 το οποίο κατέγραψε 335,7 χλμ./ώρα σε φινλανδικό έδαφος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024