Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi RS3: Νταμπλ ισχύος

Audi RS3: Νταμπλ ισχύος

To RS3 εντοπίστηκε εις διπλούν, σε Sportback και Sedan έκδοση να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης εν όψει της πρεμιέρας του η οποία δεν αναμένεται να «υπερβεί» το 2021.

Φωτογραφίες: Automedia

Η πρώτη εμφάνιση του RS3 στα πεδία δοκιμών ήταν τον Μάιο του 2019. Τα πρώτα πρωτότυπα χρησιμοποιούσαν ως «καμουφλάζ» το αμάξωμα της προκατόχου τους μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο συμπερασμάτων.

Πλέον η κατάσταση σε ό,τι αφορά το καμουφλάζ έχει «βελτιωθεί» με το RS3 σε hatchback και τετράθυρη έκδοση να προσφέρει άφθονες λήψεις με φόντο το Nurburgring όπου πλέον διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξης πριν την πρεμιέρα του.

Κοινές σχεδιαστικές συνισταμένες για το δίδυμο των RS3 που απαλλάσσονται από το περιττό καμουφλάζ αποκαλύπτοντας την τελική τους μορφή, είναι οι μεγαλύτερες και περισσότερες λειτουργικές εισαγωγές αέρα, οι διογκωμένοι θόλοι ενώ η καταφανώς μειωμένη απόσταση από το έδαφος προδίδει την παρουσία μιας πιο σφιχτής ανάρτησης.

Υπό ορισμένες γωνίες λήψεις μπορεί επίσης να διακρίνει κανείς τα νέα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα στο εσωτερικό του.

Στο πίσω τμήμα οι χαρακτηριστικές οβάλ απολήξεις δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για την ταυτότητα του μοντέλου που προς το παρόν τουλάχιστον τόσο στην τετράθυρη όσο και στην hatchback εκδοχή του δείχνει να διατηρεί το layout του S3 σε ότι αφορά το spoiler.

Aυτό που απουσιάζει σε σχέση με το πρόσφατο S3 είναι τα ανοίγματα στα άκρα του προφυλακτήρα που εμφανίστηκαν στην μέχρι στιγμής ισχυρότερη έκφραση του μικρομεσαίου Audi.

Όπως και να έχει με την σχεδίαση, στην αθέατη πλευρά των RS3 αναμένεται να πάρει θέση ο γνώριμος πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων o οποίος σε πρόσφατες «εμφανίσεις» της όπως για παράδειγμα αυτή του RSQ3, αποδίδει 400 ίππους και 480 Nm ροπής.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, η Audi δεν αποκλείεται να επιδιώξει να εξασφαλίσει περισσότερη ισχύ από το μηχανικό σύνολο στην περίπτωση των RS3 Sportback και Sedan με δεδομένο ότι τα πράγματα στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων έχουν «αγριέψει» ευχάριστα με βάση το πρόσφατο παράδειγμα των Mercedes-AMG A 45/CLA 45.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024